Zavec: Zavedam se tveganja in hkrati priložnosti

Dejan Zavec (32 zmag, 18 s KO, 2 poraza), nekdanji svetovni IBF ter aktualni WBO medcelinski prvak, se bo 9. marca v Brooklynu pomeril z Američanom Keithom Thurmanom (19 zmag, 18 s KO, brez poraza). Borba bo štela za WBO eliminator, zmagovalec pa bo dobil priložnost, da se pomeri za naslov svetovnega prvaka WBO s Timothyjem Bradleyjem.

Dejan Zavec (32 zmag, 18 s KO, 2 poraza), nekdanji svetovni IBF ter aktualni WBO medcelinski prvak, se bo 9. marca v Brooklynu pomeril z Američanom Keithom Thurmanom (19 zmag, 18 s KO, brez poraza) Foto: Eroll Popova
Dejan Zavec (32 zmag, 18 s KO, 2 poraza), nekdanji svetovni IBF ter aktualni WBO medcelinski prvak, se bo 9. marca v Brooklynu pomeril z Američanom Keithom Thurmanom (19 zmag, 18 s KO, brez poraza) Foto: Eroll Popova

PTUJ>Dejana Zavca čez slab mesec čaka prelomnica v karieri. V primeru, da bo iz ringa v dvorani Barclays, ki sprejme 19.000 gledalcev, odšel kot zmagovalec, se bo lahko potegoval za naslov svetovnega prvaka WBO. Tokratni nasprotnik bo trd oreh, Keith Thurman je zadnja dva boja zmagal s TKO v četrti in šesti rundi, premagal je Carlosa Quintanno in Orlanda Loro. Štiriindvajsetletni boksar iz Clearwaterja s Floride je znan kot borec, ki rad predčasno konča dvoboj.

Za uvod v Zavčevo borbo bo tudi tokrat poskrbel Goričan Denis Simčič, ki se bo v re-matchu znova pomeril s Francozom Jonathanom Profichetom, s katerim je pred meseci izgubil. Francoz je Slovenca z močnimi udarci že po minuti in 40 sekundah borbe v prvi rundi zbil na tla, Profichet je tedaj prišel do 14. zmage v 22 dvoboju, za Simčiča pa je bil tisto drugi poraz v 30 dvobojih. “Zdaj bo vse drugače. Pripravljen sem in ne mislim izgubiti,” je dejal Simčič, ki živi v Nemčiji.

Zavec: Vrnil se bom zmagoslavno

“Vrnil se bom zmagoslavno. Iz zadnjega poraza sem se veliko naučil, veliko stvari predelal, veliko preživel, morda je bilo to potrebno, da zdaj gledam na stvari kot moram. Ta nesrečen poraz ... Vemo, kaj je bilo v ozadju, zdaj bo drugače ... Leto dni mineva, odkar sem bil v ringu, delal sem na tem, da bi bil, a vedno ne gre, morda sem tokratni dvoboj tudi nekoliko izsilil. To odsotnost iz ringa sem nadomestil drugim delom, kar je bilo nujno potrebno, gre za majhne velike stvari, ki bodo odločilne in morda tudi vidne,” je pred dvobojem napovedal Zavec.

Ptujčan se še kako zaveda, kaj je na “kocki”. S 36 leti ni več najmlajši, zelo pa ga veseli dejstvo, da je pred upokojitvijo znova dobil priložnost v ZDA, kamor si je dolgo želel. “Vedno sem gledal na svojo kariero tako - če imam možnost izbire, bom izbral težjo pot, saj me le to izpolnjuje. Osebno se zavedam, da bi lahko z menedžerjem 'predebatiral' lažjo pot, a me osebno te ne zanimajo. Zavedam se tveganja, a gledam pozitivno. Za srečo je treba garati, tvegati in vse to počnem. Zavedam se, da samo to ni dovolj, treba se bo boriti. Želim si veliko več, treba bo korak za korakom, Keith mi zdaj odpira vrata, ki sem si jih vedno želel. Treba se bo potruditi za ta dvoboj, gre za riziko cele kariere, po drugi strani pa je to zadnja stopnica pred največjimi dvoboji moje športne poti,” je dejal Ptujčan.

Na boj se bo pripravljal v Nemčiji

“Zdaj se bom pripravljal v Nemčiji, kjer bom ostal vse do konca, nato pridem domov za nekaj ur, zamenjam torbo in naprej v New York. Čaka me še veliko dela, poškodb na srečo ni, pozitivno lahko gorim za naprej. Najprej si bom 2. marca v Potsdamu ogledal Denisov dvoboj, nato 3. marca letimo v New York. Klimatska razlika ni tako velika, za časovno prilagoditev pa bom imel dovolj časa, dobrih pet dni. Tako ali tako se vse začne in konča v naših glavah,” je dejal Zavec.

“Za svojo kategorijo lahko povem, da je vse bolj nepredvidljiva, to se vidi že po tem, da je zelo malo stav. Moja želja je boriti se z največjimi imeni, s to borbo, s to zmago, se mi odpirajo vrata v neskončnost. Ponosen sem in vesel, da me bodo čez lužo spremljali tudi moji zvesti navijači. Kar se pa taktike tiče, pa lahko povem samo to, da verjamem, da bova oba poskusila v najkrajšem možnem času zmagati,” je še dejal Mr. Simpatikus.

STA


Najbolj brano