Žakljeva še vedno vodi!

Tudi po sobotni četrti dirki sezone svetovnega pokala gorskih kolesark v krosu v Andori je Primorka Tanja Žakelj obdržala vodstvo v skupnem seštevku. Tokrat je bila peta.

VALLNORD > To gorsko, skoraj 2000 metrov visoko ležeče turistično mestece v Andori, je konec tedna gostilo karavano svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu. Tudi četrtič v tej sezoni je bila za slovensko ekipo v središču pozornosti tekma gorskih kolesark v olimpijskem krosu in še enkrat je naše ljubitelje kolesarstva razveselila Primorka Tanja Žakelj. Tokratno peto mesto članice zreškega Unior Toolsa je bilo dovolj, da je ubranila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Slovenski uspeh je z devetim mestom zaokrožila Škofjeločanka Blaža Klemenčič.

Tekmo v Andori je dobila Nemka Sabine Spitz pred Čehinjo Katerino Nash in Italijanko Evo Lechner. Žakljeva je ciljno črto prečkala minuto in 24 sekund za zmagovalko.

Po tekmi je povedala: “Navdušena sem. Nisem pričakovala, da se bo tekma končala tako dobro. Vedela sem sicer, da sem se fizično in mentalno odpočila od fantastičnega začetka sezone, a si zaradi največje nadmorske višine v tej tekmovalni sezoni nisem upala na začetku napasti na vso moč. Osredotočena sem bila sama nase. Vozila sem v svojem tempu, brez pospeševanj in skokov. Trudila sem se, da sem prišla na vrh klanca med prvimi, ker sem na tehničnih delih hitra. Tam sem pridobivala. Potem sem šla hitro, kolikor sem mogla, in se uspela prebiti na peto mesto. S tem sem zelo zadovoljna.”

Sezona svetovnega pokala se bo za Žakljevo, aktualno evropsko prvakinjo, nadaljevala v Kanadi. Po štirih dirkah ima Tanja na vrhu lestvice svetovnega pokala 790 točk. Druga je Lechnerjeva (630), tretja pa Nasheva (615). Klemenčičeva zaseda 14. mesto (298).

Slovenski uspeh je v spustu z 18. mestom dopolnila članica ajdovskega Črnega trna Zarja Černilogar, ki še ni bila tako visoko.STA, IM


Najbolj brano