Začenja se boj za hokejsko zvezdico

Potem ko so slovenski klubi v sezoni 2013/14 igrali v dveh mednarodnih tekmovanjih, ligi Ebel in ligi INL, ter z izjemo moštva Team Jesenice ostali brez uvrstitev v končnico, se bo ta teden začel še sklepni del državnega hokejskega prvenstva. Slovensko tekmovanje bo v končnici potekalo ekspresno, prvak bo znan 3. aprila.

Potem ko so slovenski klubi v sezoni 2013/14 igrali v dveh mednarodnih tekmovanjih, ligi Ebel in ligi INL, ter z izjemo moštva Team Jesenice ostali brez uvrstitev v končnico, se bo ta teden začel še sklepni del državnega hokejskega prvenstva
Potem ko so slovenski klubi v sezoni 2013/14 igrali v dveh mednarodnih tekmovanjih, ligi Ebel in ligi INL, ter z izjemo moštva Team Jesenice ostali brez uvrstitev v končnico, se bo ta teden začel še sklepni del državnega hokejskega prvenstva 

LJUBLJANA > Hokejska zveza Slovenije (HZS) je štirim udeležencem odločilnega dela prvenstva določila startna izhodišča po dosežkih iz mednarodnega dela sezone. Številko 1 je dobil edini slovenski predstavnik v ligi Ebel Telemach Olimpija, številko 2 najvišje uvrščeno moštvo v INL (Team Jesenice), številki 3 in 4 pa še dva kluba, ki sta bila v tem tekmovanju najvišje, Playboy Slavija in Triglav.

V polfinalu bodo ekipe igrale dve tekmi po sistemu boljši iz dveh tekem po rezultatu, para pa sta Telemach Olimpija - Triglav in Team Jesenice - Playboy Slavija. Enak sistem bo v finalu. Polfinalne tekme bodo na sporedu 20. in 27. marca, finalni pa 31. marca in 3. aprila. Malega finala ne bo, tretje mesto bo osvojila ekipa poraženih polfinalistov z boljšim startnim izhodiščem.

"To bomo vzeli stoodstotno resno. Vsi igralci z mano na čelu se zavedamo, da šale ne bo. Vse ekipe bodo izjemno motivirane proti nam. Zdaj je čas, da vsi skupaj pokažemo, zakaj mi igramo v Ebel, oni pa v INL. Ekipa je mlada, željna dokazovanja. Osvojitev naslova prvaka ne glede na to, da je čar prvenstva v zadnjih letih nekoliko razvodenel, je najvišja možna lovorika za hokejski kolektiv v Sloveniji in že to bi moralo vplivati na motivacijo vsakega igralca," pred odločilnimi tekmami meni ljubljanski strateg Ivo Jan.

"Tekmovalni ritem v INL smo zelo dobro končali, imeli smo malo smole na tekmi z Meranom, če bi zmagali, bi šli v končnico. Fante smo potem poskusili zmotivirati, v zadnjih 14 dneh pa stopnjujemo intenzivnost treningov. Morda manjka kakšna tekma, a ne bi smelo biti težav. Na Olimpijo smo se pripravljali, za nas bo ključnega pomena obrambna igra, upam in želim, da fantje to odigrajo maksimalno, takrat se za nas odpira priložnost," pravi trener Triglava Gorazd Drinovec.

"V vsakem primeru je najbolje, da se tekme takoj nadaljujejo. Rajši bi imeli to kot dvotedenski premor, a drugače ni šlo in moramo se pripraviti po najboljših močeh. Tiste tekme s Slavijo zdaj ne pomenijo nič, zdaj bo vse skupaj zelo specifično. Pričakujem, da bomo igrali na ravni, kot znamo in če bomo to naredili, lahko pridemo tudi v finale. To je velik motiv, a je treba vedeti, da je sezona za naše fante, ki niso profesionalci, dolga. Najprej bo treba premagati prvo stopničko," je nekoliko previden jeseniški trener Gorazd Rekelj.

"Želje so vsekakor pokazati dober hokej in se uvrstiti v finale DP. Že pred sezono smo vedeli, kaj nas čaka, če ne bomo v končnici INL. Na podlagi datumov smo postavili načrt dela in s tem nismo imeli težav, je pa državno prvenstvo motiv za igralce, ker se odloča o najboljši ekipi v državi in motiv ne sme biti težava," pa je pred polfinalnimi boji menil trener Založanov Jaka Avgustinčič.

HZS je na današnji predstavitvi končnice izpostavila težave pri postavljanju urnikov, saj morajo upoštevati tudi morebitne uvrstitve v končnice drugih tekmovanj, v katerih klubi med sezono sodelujejo. Pojavila se je tudi zamisel, da bi v prihodnje izvedli DP že med sezono kot ločeno tekmovanje, ne le del lig Ebel in INL, a se morajo najprej o tem dogovoriti s klubi, predvsem z Olimpijo, ki bi bila v tem primeru najbolj obremenjena.

STA


Najbolj brano