Za nagrado se bo našel denar

Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije je nocoj obravnaval pritožbo deskarja Žana Koširja, ki si je v Sočiju prideskal srebrno olimpijsko odličje v paralelnem slalomu in bron v paralelnem veleslalomu. Kljub neodločenemu glasovanju se bo na zvezi za Koširjeve dosežke v svetovnem pokalu v sezoni 2012/13 našel denar.

Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije je nocoj obravnaval pritožbo deskarja Žana Koširja, ki si je v Sočiju prideskal srebrno olimpijsko odličje v paralelnem slalomu in bron v paralelnem veleslalomu Foto: STA
Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije je nocoj obravnaval pritožbo deskarja Žana Koširja, ki si je v Sočiju prideskal srebrno olimpijsko odličje v paralelnem slalomu in bron v paralelnem veleslalomu Foto: STA

LJUBLJANA > Tržiški deskar se je odločil s pritožbo poiskati zadoščenje za neizpolnjene obljube, potem ko mu v njegovi panogi, odboru za deskanje na snegu, za dosežke v svetovnem pokalu v sezoni 2012/13, ko je bil drugi v seštevku paralelnega slaloma ter tretji v seštevku obeh paralelnih disciplin, niso v celoti izplačali denarne nagrade.

Podlaga za izplačilo nagrade je panožni pravilnik, ki pa je napisan površno. Kot je pojasnil, predsednik panoge Samo Štante se nagrade na podlagi določbe pravilnika izplačujejo za dosežke v skupnem seštevku obeh paralelnih disciplin in ne le dosežke v seštevku svetovnega pokala v eni od disciplin.

"Če bi obveljala Koširjeva razlaga, bi nagrado morali izplačati tudi Roku Marguču, ki je bil v isti sezoni tretji v seštevku paralelnega veleslaloma. Vendar pa Marguč do nagrade ni bil upravičen," je dileme pojasnil Štante. Po krajši debati je sledilo glasovanje, po katerem pa so se člani izvršilnega odbora razdelili natanko na pol, polovica glasov je podprla razlago predsednika panoge, polovica pa se je postavila na športnikovo stran.

Izid glasovanja, kot ga je najprej javno povedal predsedujoči seji IO predsednik zveze Enzo Smrekar je bil najprej 6:5 za Koširja, a so kasneje na podlagi pripombe Štanteta izid morali popraviti, saj niso upoštevali še enega glasu. Predsednik panoge je sicer po dodatnem premisleku članom izvršilnega odbora zagotovil, da bo panoga nagradila oba športnika.

Predsednik zveze je izvršilni odbor seznanil z nekaterimi kadrovskimi okrepitvami. Poslovni direktor zveze Andraž Kopač se poslavlja, namesto njega bo za finančno-poslovno podporo zvezi poslej skrbel Peter Škerlj, zveza pa je dobila tudi direktorja marketinga. To je postal Gorazd Mauri.

Zveza bo zaradi neupravičene prekinitve sodelovanja nekdanjemu vodji projekta Modre kartice Matjažu Štiblju dolžna izplačati 145.000 evrov. Nekateri člani odbora so zahtevali iskanje odškodninske odgovornosti prejšnjih direktorjev, v postopku pa sta še pravdi, ki sta jo proti zvezi sprožila nekdanja trenerja alpskih disciplin Roman Rozman in Marko Jurjec.

Še vedno ni jasna usoda akumulacije za zasneževanje biatlonskih prizorišč na Pokljuki. Člani IO pa so se strinjali z imenovanjem Mitje Valiča za novega vodjo centra in hotela na Pokljuki, ki je v lasti smučarske zveze. Cilj novega direktorja bo izboljšanje poslovanja z namenom ustvarjanja dobička. Valič ima izkušnje s hotelirstvom, saj je bil direktor hotela Korotan na Dunaju.

Skupščina zveze, na kateri bodo potrjevali finančni načrt ter programe panog, bo 18. junija. Skupščina bo po junijskem kongresu Mednarodne smučarske zveze v Barceloni, na kateri bo padla odločitev o prireditelju svetovnega nordijskega prvenstva leta 2019. Kandidati so Slovenija s Planico, kazahstanski Almaty, nemški Oberstdorf in avstrijski Seefeld.

STA


Najbolj brano