Za konec spustaškega SP v Solkanu še dve slovenski kolajni

Z ekipno tekmo kajakašev se je v Solkanu končalo svetovno prvenstvu v spustaškem sprintu. Slovenci so se na njem izkazali, saj so skupno osvojili kar šest kolajn. Zadnji danes kanuistični dvosedi, ki so bili ekipno srebrni, in kajakaši, ki so bili bronasti.

Sašo Taljat in Luka Božič zadaj desno Foto: Ales Srnovrsnik
Sašo Taljat in Luka Božič zadaj desno Foto: Ales Srnovrsnik

SOLKAN > Za Slovenijo so med dvojci veslali Sašo Taljat/Luka Božič, Blaž Cof/Simon Hočevar in Peter Žnidaršič/Luka Žganjar, zaostali pa so le za Francozi, sicer najhitrejšimi že v prvi vožnji.

Med kajakaši so slovenske barve branili Vid Debeljak, Tim Kolar in Nejc Žnidarčič, v prvi vožnji postavili tretji čas, v drugo pa to mesto zadržali in se veselili novega odličja. Zmagali so Čehi pred Francozi.

Med kanuisti je bila Slovenija v postavi Žganjar, Hočevar in Cof četrta. Zmagali so Francozi pred Čehi in Nemci. Sloveniji sta za medaljo zmanjkali le dve stotinki sekunde.

V petek sta Sloveniji prvi kolajni v Solkanu priveslala dvojca Sašo Taljat/Luka Božič (zlato) in Blaž Cof/Simon Hočevar (srebro), v soboto pa sta se z odličjema okitila še Žnidarčič, ki je med kajakaši osvojil srebro, in Cof, ki je med kanuisti dobil bron.

STA


Najbolj brano