Za Höfl-Rieschevo konec sezone

Sezona 2013/14 je po padcu na današnjem smuku v Lenzerheideju zaradi poškodbe rame in komolca končana za nemško alpsko smučarko Mario Höfl-Riesch, so potrdili iz njenega menedžmenta. S tem je 29-letna Höfl-Riescheva izgubila tudi boj za veliki kristalni globus, v katerem za Avstrijko Anno Fenninger zaostaja 11 točk.

 Sezona 2013/14 je po padcu na današnjem smuku v Lenzerheideju zaradi poškodbe rame in komolca končana za nemško alpsko smučarko Mario Höfl-Riesch Foto: Simon Maljevac
Sezona 2013/14 je po padcu na današnjem smuku v Lenzerheideju zaradi poškodbe rame in komolca končana za nemško alpsko smučarko Mario Höfl-Riesch Foto: Simon Maljevac

LENZERHEIDE > Anna Fenninger pa je skorajda že naslednica Tine Maze, saj ji le še teorija lahko prepreči osvojitev globusa. Avstrijka ima zdaj pred zadnjimi tremi tekmami že 235 točk prednosti pred Švicarko Laro Gut. Marii Höfl-Riesch v uteho ostaja mali smukaški kristalni globus.

Nemka je grdo padla v Lenzerheideju, že televizijske kamere pa so nakazale, da gre za večjo težavo. Prireditelji so jo zaradi suma poškodbe roke in rame s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Prav zato je čar izgubila tudi podelitev za najboljše smukačice v sezoni, saj je bila vrhnja stopnička zmagovalnega odra tokrat prazna. Nemška himna je tako zadonela le v čast drugi in tretji Anni Fenninger in Tini Maze.

STA


Najbolj brano