Williamsova še četrtič zmagovalka mastersa

Ameriška teniška igralka Serena Williams je še četrtič (2001, 2009, 2012) v karieri osvojila zaključni turnir najboljših teniških igralk. Prva nosilka je v Carigradu v finalu po dveh urah in desetih minutah igre z 2:6, 6:3 in 6:0 premagala četrto nosilko Kitajko Li Na.

Ameriška teniška igralka Serena Williams je še četrtič (2001, 2009, 2012) v karieri osvojila zaključni turnir najboljših teniških igralk Foto: Wikipedia
Ameriška teniška igralka Serena Williams je še četrtič (2001, 2009, 2012) v karieri osvojila zaključni turnir najboljših teniških igralk Foto: Wikipedia

CARIGRAD > Za prvo igralko sveta je bil to 11. osvojeni turnir letos, skupno pa že 57.

“Ne morem verjeti, da sem zmagala. Počutila sem slabo, pozna se mi dolga sezona, bila sem utrujena kot že dolgo ne. A vseeno sem zmagala, a ne? To je zagotovo moja najboljša sezona doslej,” je po dvoboju dejala 32-letna Serena Williamrs, ki je v letošnji sezoni dobila 78 posamičnih dvobojev, le štiri pa izgubila. Zmagala ji je prinesla dobra dva milijona dolarjev nagrade, s tem denarjem pa je postala prva igralka, ki je na sezono z nagradami zaslužila več kot 12 milijonov evrov.

Kitajka je prvi niz dobila po zaslugi dveh odvzemov servisa Williamsovi, nato je v drugem izničila zaostanek 0:3, vendar v nadaljevanju več ni dobila niti igre. Za uteho ji bo poleg finančne nagrade tudi pogled na novo računalniško lestvico, na kateri bo prvič v karieri na tretjem mestu.

V Carigradu so zaključni turnir pripravili tretjič in zadnjič, od naslednjega leta se tekmovanje najboljših osmih igralk seli v Singapur.

STA


Najbolj brano