Vse točke na Primorsko

Nova sezona v najvišji balinarski ligi se je začela po željah primorskih klubov, ki so zmagali na vseh štirih srečanjih z nasprotniki iz drugih delov Slovenije.

Dejan Koren je ob zmagi Luke Koper prispeval štiri točke  Foto: Simon Maljevac
Dejan Koren je ob zmagi Luke Koper prispeval štiri točke  Foto: Simon Maljevac

KOPER > Ljubitelji balinanja v koprski balinarski dvorani so lahko spremljali zelo zanimiv dvoboj med velikima tekmecema. Gostje iz Škofje Loke so z zmago v štafetnem zbijanju prišli do začetne prednosti, nato pa so Koprčani po zaslugi razpoloženih Dejana Korena, Gregorja Moličnika in Antona Fabca povedli s 6:4.

Izidi 1. kroga - Luka Koper : Lokateks Trata 12:10, Planina Ribnikar AS : Antena Portorož 5:17, Rogaška Crystal : Hrast 9:13, Skala : Krim 13:9.

V hitrostnem zbijanju sta si ekipi razdelili točke, tako da so o končnem zmagovalcu odločale klasične igre. Domačini so zadržali minimalno prednost in zmagali z 12:10. “Menim, da smo odigrali odlično tekmo, saj smo šele začeli s prvenstvom. V zadnjem delu srečanja smo zadržali minimalno prednost. To je bil pravi derbi, veseli pa smo tudi dokaj polnih tribun,” je ocenil izkušeni Dejan Koren, ki je na koncu v igri posameznikov ugnal Damjana Sofronievskega z 12:6.

Aktualni prvaki iz Kobjeglave so uspešno opravili z gostovanjem v Rogaški Slatini. V moštvu Hrasta je bil najbolj razpoložen Anže Petrič z 42 točkami v hitrostnem zbijanju, v štafeti pa je skupaj z Markom Švaro zadel 53 krogel.

Pomlajena Skala je povsem nadigrala precej bolj izkušeno moštvo ljubljanskega Krima, z igro pa sta navdušila mladinca Matija Povh in Rok Pirjevec. Sežanci so povedli z 8:0 in se kljub malce slabši predstavi v zaključnih igrah veselili zmage.

Prijetno so presenetili tudi balinarji portoroške Antene, ki so na Gorenjskem dosegli najvišjo zmago kroga in dokazali, da se med elito ne nameravajo zadržati le eno sezono. Predsednik kluba in eden izmed ključnih igralcev, Nikola Đorđević: “Kot novinci v ligi smo želeli že na prvi tekmi prikazati pravi obraz in to nam je uspelo. Domačini so morda zaigrali malce slabše, mi pa smo to maksimalno izkoristili. Uvodna zmaga nam bo dala še dodaten zagon pred naslednjimi tekmami.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano