Vrteli bodo pedala

Prva izvedba Bike festivala bo ta vikend v Portorožu in okolici. Množična rekreativna kolesarska prireditev bo vključevala tri kolesarske maratone, predstavitve športne opreme in športne prehrane ter nagradne igre.

Prejšnji mesec so po slovenski Istri tekmovali poklicni kolesarji Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Prejšnji mesec so po slovenski Istri tekmovali poklicni kolesarji Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Organizator prireditve je Športno društvo Slovenc, ki med ostalim organizira tudi tradicionalni novoletni skok v morje v Portorožu.

Premierni kolesarski dogodek v Portorožu bo v dveh dneh gostil kolesarje na treh kolesarskih maratonih. Udeleženci bodo lahko izbirali med malim družinskim maratonom na 23 kilometrov, 61-kilometrskim srednjim rekreativnim maratonom, ki bosta v soboto s pričetkom ob 11. uri, in nedeljskim velikim kolesarskim maratonom na 94 kilometrov. Trasa bo udeležence srednjega in dolgega maratona vodila od Portoroža prek mejnega prehoda v sosednjo Hrvaško in nazaj v Portorož. Kolesarske trase potekajo zgolj po asfaltnih cestah. Start in cilj sta na ploščadi nasproti Grand hotela Portorož. Zemljevidi s trasami so na voljo na spletni strani: www.fatburn.si

Kolesarski dogodek ne bo imel zgolj športni, temveč tudi humanitarni pridih, saj bo organizator en evro od startnine oddvojil v dobrodelne namene. Med udeleženci bo izžrebal nagrade pokroviteljev. Cilj festivala, ki se prvič predstavlja v Portorožu, je, da postane tradicionalen ter da privabi ljudi vseh generacij in interesov, ki v tem športu uživajo.

DES


Najbolj brano