Vrhunec še pride

Za Tanjo Žakelj se tretja tekma svetovnega pokala v krosu ni razpletla po željah. Enajsto mesto je manj od pričakovanj, posebej zato, ker je lani na Češkem idrijska gorska kolesarka slavila svojo krstno zmago v svetovnem pokalu.

Tanja Žakelj je na tretji tekmi svetovnega pokala osvojila enajsto mesto Foto: Grega Stopar
Tanja Žakelj je na tretji tekmi svetovnega pokala osvojila enajsto mesto Foto: Grega Stopar

NOVE MESTO > Kljub temu pa Tanja Žakelj, ki jo je spodbujalo lepo število navijačev,nad razpletom ni bila razočarana. Dirko je odpeljala precej spremenljivo. Startni krog je prevozila na prvem mestu, nato je izgubila stik z vodilnimi in padla na 13. mesto, v drugi polovici dirke pa je znova napredovala. Zadnji krog je prevozila celo z drugim najhitrejšim časom.

“Dirka v Novem Mestu je lepa, a hkrati zelo zahtevna. Naporni klanci, občutne spremembe ritma in več tehničnih odsekov še povečujejo stopnjo težavnosti. Start je bil res hiter, potem pa sem preprosto čutila, da tako hitro ne bo šlo naprej. Sredi dirke, ko sem se malo sprostila, sem spet našla dobre občutke. V spustih sem bila bolj zbrana, na vzponih pa nisem delala napak. Takrat sem pridobivala na času in mestih,” je pojasnila zmagovalka svetovnega pokala v sezoni 2013.

Članica Unior Tools Teama se je v ciljnem sprintu potegovala za deseterico z drugo slovensko predstavnico Blažo Klemenčič, ki pa je bila za odtenek hitrejša. Včerajšnjo dirko je prepričljivo dobila Francozinja Pauline Ferrand Prevot, ki je za skoraj tri minute prehitela Kanadčanko Catharine Pendrel.

Učinek Žakljeve na prvih treh dirkah sezone ni vrhunski kot denimo lani, ko se je redno uvrščala med najboljše. Letos se ponaša s petim mestom iz Avstralije, ima pa še 11. in 14. mesto, kar jo v skupnem seštevku uvršča na deveto mesto s 308 točkami. Vodi Švicarka Jolanda Neff s 490 točkami. Konec tedna bo karavano svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu gostil nemški Albstadt. ASO


Najbolj brano