Vonnove ne bo v Sočiju

Ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn je odpovedala svoj nastop na zimskih olimpijskih igrah februarja v Sočiju. Poškodba kolena je prehuda, da bi se lahko udeležila bojev za olimpijska odličja.

Poškodba kolena je prehuda, da bi se lahko udeležila bojev za olimpijska odličja Foto: Rick Wilking
Poškodba kolena je prehuda, da bi se lahko udeležila bojev za olimpijska odličja Foto: Rick Wilking

NEW YORK > "Zelo sem razočarana, ker moram sporočiti, da ne bom mogla nastopiti v Sočiju. Naredila sem vse, kar je bilo mogoče, da bi bila dovolj močna, ker nimam zdravih križnih vezi. Realnost pa je, da je moje koleno še vedno preveč nestabilno, da bi lahko nastopila na tej ravni. Kmalu bom morala na operacijo, da bom lahko pripravljena na svetovno prvenstvo v domačem Vailu februarja prihodnje leto. Pozitivno je, da bo imela ena izmed mojih sotekmovalk iz reprezentance sedaj priložnost, da se namesto mene poteguje za zlato. Hvala vsem za izkazano ljubezen in podporo. Navijala bom za vse olimpijce, posebej pa za ekipo ZDA," je na Twitterju zapisala Vonnova.

Devetindvajsetletna Vonnova se je huje poškodovala februarja lani na svetovnem prvenstvu v Schladmingu. Njen cilj v olimpijski sezoni 2013/14 je bil dobra priprava na tekme na Krasnaji Poljani v Sočiju. V svetovnem pokalu je doslej nanizala 59 zmag, na olimpijskih igrah v Vancouvru pred štirimi leti je osvojila zlato na smuku in bron v superveleslalomu, kar sta njeni edini olimpijski odličji, na svetovnih prvenstvih pa je petkrat doslej stala na najvišji stopnički za zmagovalke, od tega dvakrat na najvišji.

Štirikratna zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala si je novembra na treningu v Copper Mountainu vnovič poškodovala vezi. Sprva je bilo govora o lažji poškodbi, zato je kmalu znova začela trenirati, nastopila v Lake Louisu, v Val d'Iseru pa se je pokazalo, da je poškodba hujša in da koleno ne zdrži tekmovalne obremenitve. Novi pregledi so pokazali, da so kolenske vezi strgane in Vonnova se je odločila, da bo s posebnimi terapijami do Sočija skušala zaceliti poškodbo.

STA


Najbolj brano