Vonnova želi nastopiti v Val d'Iseru

Ameriška šampionka Lindsey Vonn bo izpustila naslednje tekme svetovnega pokala alpskih smučark v St. Moritzu in Courchevelu, v beli cirkus pa se namerava znova vrniti na smuku v Val d'Iseru, ki bo na sporedu 21. decembra in kjer je slavila zmage v letih 2005, 2006 in 2010.

Ameriška šampionka Lindsey Vonn bo izpustila naslednje tekme svetovnega pokala alpskih smučark v St. Moritzu in Courchevelu, v beli cirkus pa se namerava znova vrniti na smuku v Val d
Ameriška šampionka Lindsey Vonn bo izpustila naslednje tekme svetovnega pokala alpskih smučark v St. Moritzu in Courchevelu, v beli cirkus pa se namerava znova vrniti na smuku v Val d'Iseru, ki bo na sporedu 21. decembra Foto: STA

LOS ANGELES > Štirikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala alpskih smučark Lindsey Vonn je po poškodbi kolena po desetih mesecih odsotnosti prvič nastopila na tekmah v kanadskem Lake Louisu minuli konec tedna, kjer je bila 40. in 11. na smuku ter peta na superveleslalomu. Lastnica šestih smukaških malih globusov za zmage v skupnem seštevku discipline bo izpustila naslednje tri tekme, superveleslalom, veleslalom in slalom, da bi se znova vrnila na smuku. Vonnona se bo sproti odločala, na katerih tekmah bo nastopila, saj ne želi preveč obremeniti kolena ter v ničemer ogroziti nastopa na olimpijskih igrah v Sočiju, kjer bo branila naslov olimpijske smukaške prvakinje.

“Po vikendu v Lake Louisu vem, da lahko znova zmagujem ali se zavihtim na stopničke,” je dejala Vonnova po nedeljski preizkušnji, na kateri se je s petim mestom najbolj približala zmagovalnemu odru.

STA


Najbolj brano