Vonnova se že dlje časa bori z depresijo

Ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn, ki je minuli teden v Švici osvojila že 57. zmago v karieri, je v pogovoru za ameriško revijo People magazine razkrila, da se že dlje časa bori z depresijo. Osemindvajsetletna olimpijska prvakinja, kraljica ženske karavane alpskega smučanja, je povedala, da vrsto let jemlje antidepresive.

Lindsey Vonn je razkrila, da že vrsto let jemlje antidepresive  Foto: Www.Lindseyvonn.Com
Lindsey Vonn je razkrila, da že vrsto let jemlje antidepresive  Foto: Www.Lindseyvonn.Com

VAL D'ISERE>“Verjamem, da se ljudem zdi vse v mojem življenju popolno, a sama se z njim spopadam kot vsak drug,” je priznala Lindsey Vonn in razkrila, da je bilo najhuje leta 2008: “Takrat je bilo tako hudo, da enostavno nisem več mogla zlesti iz postelje. Počutila sem se brezupno, prazno, kot 'zombie'. Res je bilo hudo.”

Trikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala, ki je tudi letos med nominiranci za najprestižnejše nagrade v športu laureuse, je ob tem dejala, da je ta čas tako srečna v življenju, kot že dolgo ni bila. Lani se je ločila od dolgoletnega trenerja in managerja Thomasa Vonna, ki je bil njen življenjski partner in trener v eni osebi. Zdaj se počuti bolje kot kdajkoli prej.

“Zdelo se mi je, da moram vse razkriti. Končno so vsi delčki mojega življenja tam, kjer morajo biti. Sprejemam se takšno, kot sem, in gledam le še naprej,” je dodala Vonnova, ki se s 57 zmagami bliža rekordnemu dosežku 62 zmag v svetovnem pokalu, ki ga ima Avstrijka Annemarie Moser-Pröll.

V petek in soboto ameriško zvezdnico, največjo tekmico slovenske junakinje Tine Maze v boju za veliki kristalni globus, v Val d'Iseru čakata smuk in superveleslalom. Na tem francoskem prizorišču je doslej zmagala že petkrat.

STA


Najbolj brano