Višnarjeva šesta v Drammnu

Norveška smučarska tekačica Maiken Caspersen Falla je zmagovalka sprinta v klasični tehniki za svetovni pokal v norveškem Drammnu. Olimpijska sprinterska prvakinja je imela v zaključku več moči od rojakinje Marit Bjoergen, tretje mesto je zasedla Švedinja Stina Nilsson.

Najboljša Slovenka je bila Katja Višnar, ki se je uvrstila na šesto mesto Foto: STA
Najboljša Slovenka je bila Katja Višnar, ki se je uvrstila na šesto mesto Foto: STA

DRAMMEN > Najboljša Slovenka je bila Katja Višnar, ki se je uvrstila na šesto mesto.

Višnarjeva je bila po kvalifikacijah tretja, pravi podvig ji je uspel v polfinalu, v katerem se je že na začetku zapletla z Norvežanko Kathrine Rolsted Halsem, že močno zaostala, a na koncu vseeno v skupini zasedla tretje mesto in se po času uvrstila v finale. Tam pa ji je povsem zmanjkalo moči, tako da je bila zadnja.

"V polfinalu sem šla do konca, saj sem si finala zares želela. V polfinalu sem že videla, da mi smuči malo slabše primejo, nisem imela dobrega občutka. V finalu kljub dodelavi maže oprijem ni bil nič boljši, imela sem tudi slabši položaj na startu, naredila se je luknja. Zadovoljna sem, da sem v polfinalu stisnila do konca, ujela vodilni in se uvrstila v finale. Lahko bi bilo po zapletu še slabše in bi ostala brez finala," je povedala Višnarjeva.

Vesna Fabjan je zasedla 28., Alenka Čebašek 29., Barbara Jezeršek pa 44. mesto.

Tudi pri moških sta prvi dve mesti zasedla domačina, najhitrejši je bil Ola Vigen Hattestad pred Paalom Golbergom, tretji je bil Italijan Maicol Rastelli.

STA


Najbolj brano