Vinčec ne bi razlagal

Evropsko prvenstvo razreda finn se danes končuje z regato za medalje. V sklepnem obračunu bo Vasilij Žbogar napadal s tretjega mesta. Gašper Vinčec in Tine Može se v veliki finale nista uvrstila.

Gašper Vinčec je na letošnjem evropskem prvenstvu v finnu pogorel Foto: Leonardo Bianchi Fotografo Firen
Gašper Vinčec je na letošnjem evropskem prvenstvu v finnu pogorel Foto: Leonardo Bianchi Fotografo Firen

SCARLINO> Predzadnji dan prvenstva stare celine v olimpijskem razredu finn se je za 69 krmarjev iz 27 držav začel podobno kot prejšnjih pet - z dolgim čakanjem na veter. Ta je gladino tirenskega morja skodral šele pozno popoldne in floti enosedov omogočil samo en plov. V sedmih vozlih se je najbolje znašel Turk Alican Kaynar.

Najboljši slovenski predstavnik je bil včeraj Gašper Vinčec. Koprčan je v cilj prijadral peti ter nastop končal na skupno 26. mestu. “Ne bom opisoval, kaj je šlo narobe, ker nima smisla. Storil sem dve ogromni napaki in zaostanka nisem mogel več nadoknaditi. V glavnem sem na zelo dobri poti, da ne pijem več kave v Kopru,” je napol v šali dejal Vinčec po četrtkovi polomiji, ki ga je stala velikega finala in ugleda, saj je zaostal tudi za klubskim tekmecem in prijateljem iz otroštva Tinetom Možetom, s katerim se običajno srečujeta na pijači in bolj poredkoma na regatnih poljih. “Tine gre na regato vsaki dve leti. Glede na to, da je pred mano, si lahko predstavljate, kaj se mi dogaja vsak dan, ko se peljeva nazaj v apartma,” je priznal Vinčec, sicer zadovoljen z novo opremo.

Nad novo jadrnico je navdušen tudi Žbogar. “V močnejšem vetru je zelo hitra, tudi jadra so odlično nastavljena. Ko piha manj kot štiri ali pet vozlov, pa imam težave,” nedavno splovljeno Izolo hvali Žbogar, ki si v današnjem finalu želi krepkejših sap in manj napak od tekmecev. Edini slovenski finalist je včerajšnjo preizkušnjo končal na 14. mestu, pred sklepnim obračunom pa zaseda skupno tretje mesto. Vodi Grk Ioannis s 30 točkami, drugouvrščeni Ivan Kljakovič Gašpič jih ima 36. Žbogar je peti (37), 13. Može (včeraj 12., 63 točk), 26 Vinčec (119).

JANA PINES


Najbolj brano