Veter preprečil regate v razredu finn

V Hyeresu na francoskem jadralskem tednu, ki šteje za svetovni pokal, tretji tekmovalni dan jadralci v razredu finn zaradi premočnega vetra niso nastopili. Vasilij Žbogar tako ostaja na petem mestu (23 točk), Gašper Vinčec pa je na 12. mestu (71).

Vasilij Žbogar še vedno vodi pred Gašperjem Vinčecom
Vasilij Žbogar še vedno vodi pred Gašperjem Vinčecom 

HYERES> V vodstvu je ostal Denis Karpak iz Estonije (5), drugi pa Španec Rafael Trujillo (14).

Tekma je sicer zadnja, ki še šteje za točke v internih slovenskih kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah v Londonu. Pred tekmo v Franciji ima majhno prednost Žbogar, ki je v razredu laser osvojil že dve olimpijski medalji, srebro in bron.

V razredu 470 sta Tina Mrak in Teja Černe kot edini slovenski predstavnici olimpijsko normo dosegli že v avstralskem Perthu konec lanskega leta in lahko v Hyeresu jadrata povsem neobremenjeno. Mrakova in Černetova sta danes napredovali za tri mesta in sta zdaj na 16. mestu (78 točk).

Olimpijsko normo v razredu laser je Slovenija pridobila z nastopom Karla Hmeljaka v Perthu, regata v Hyeresu pa šteje za interne kvalifikacije tudi v tem razredu. Med 106 jadralci v laserju je Hmeljak nazadoval na 47. mesto (70 točk), nekaj mest je izgubil tudi Nik Pletikos, ki je zdaj 74. (113), Žan Luka Zelko pa je po tretjem dnevu na 101. mestu (153). Med moškimi v razredu 470 sta Tim Podlogar in Andraž Gulič izgubila tri mesta in sta zdaj 75. (175), Sebastian Prinčič in Mitja Mikulin pa sta napredovala na 55. mesto (161).

STA


Najbolj brano