Vasilij Žbogar z zmago začel sezono

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je z zmago začel novo tekmovalno sezono. Na andaluzijskem olimpijskem tednu, na katerem se je v 12 razredih za zmage potegovalo 400 jadralcev iz 34 držav, je Žbogar slavil zmago v razredu finn.

Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je z zmago začel novo tekmovalno sezono Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je z zmago začel novo tekmovalno sezono Foto: Tomaž Primožič/Fpa

MALAGA > Jadralci so v nedeljo, na zadnji dan regate, odjadrali še tri plove v vetru, ki je pihal s hitrostjo okoli 20 vozlov. Vasilij Žbogar je potrdil svojo premoč, saj je bil vse štiri dni prepričljivo v vodstvu. Po 12 odjadranih plovih in dveh odbitkih je regato z veliko prednostjo končal na prvem mestu (15 točk), drugi je bil Madžar Zsombor Berecz (34 točk), tretji pa Turk Alican Keynar (40 točk).

“Za nami je težka regata z veliko vetra in odjadranih plovov, tako da jadralci razreda finn komaj hodimo. Regata mi je šla presenetljivo dobro. Nisem pričakoval takega naskoka. Konkurenca sicer ni bila velika, vendar štirje jadralci sodijo med 20 na svetu, eden med deset. Gotovo imam še nekaj pomanjkljivosti, predvsem v močnejšem vetru, oziroma s kilogrami. Nedavna bolezen mi je vzela kar nekaj kilogramov, tako da jih bom moral ponovno pridobiti. Vendar sem zadovoljen. Trener mi je postregel še z zanimivim podatkom, da sem razen svetovnega prvenstva zmagal na zadnjih petih regatah,” je po uspehu v Andaluziji dejal Žbogar.

Pred nadaljevanjem sezone in regatama svetovnega pokala, ki bosta med 29. marcem in 5. aprilom na španski Majorki ter med 19. in 26. aprilom v francoskem Hyeresu, se Žbogar vrača na treninge v Valencijo.

V laserju je na andaluzijskem olimpijskem tednu nastopil ŽanLuka Zelko, ki je končal na 27. mestu.

STA


Najbolj brano