Vasilij Žbogar napredoval na drugo mesto

Na evropskem prvenstvu najelitnejšega olimpijskega jadralnega razreda finn v La Rochellu se je končal četrti tekmovalni dan. Branilec naslova Vasilij Žbogar je po sredinem slabšem jadranju danes zopet nanizal odlične uvrstitve ter se povzpel na drugo mesto.

Vasilij Žbogar
Vasilij Žbogar 

NANTES > Britanec Giles Scott je vodstvo še povečal. Gašper Vinčec je 35.

Vasilij Žbogar je danes spet dobro jadral in s 5., 11. in 3. mestom napredoval na drugo mesto v skupni razvrstitvi. V vodstvu ostaja Britanec Giles Scott, ki je danes znova dvakrat zmagal, enkrat pa bil osmi ter s tem še povečal prednost pred konkurenco. Drugouvrščeni Žbogar za njim zaostaja težko ulovljivih 36 točk. Giles je v osmih plovih kar šestkrat zmagal, s čimer dokazuje, da je trenutno najboljši jadralec tega elitnega jadralnega razreda. Tretje mesto trenutno zaseda domačin Jonathan Lobert, ki za Žbogarjem zaostaja štiri točke.

Drugemu Slovencu na jadralnem polju Gašperju Vinčecu se danes vnovič ni izšlo vse po načrtih in zaseda 35. mesto, s čimer si je najbrž že zapravil možnost nastopa v sobotni regati za medalje, kjer bo nastopilo deset najboljših finnašev.

V La Rochellu so bili danes ugodni pogoji za jadranje z 10 vozlov močnim vetrom, ki so omogočili izpeljavo vseh treh predvidenih plovov. Za jadralci je tako osem odjadranih plovov, v petek sledita še dva, v soboto pa le še regata za kolajne za najboljšo deseterico ter finalna regata za ostale.

STA


Najbolj brano