Valenčič zadnji Kitzbühel končal z odstopom, Skube brez finala

Mitja Valenčič je svoj zadnji nastop na slalomu za pokal Hahnenkamm v Kitzbühlu, 35-letni veteran je po zimskih olimpijskih igrah v Sočiju in koncu sezone napovedal tekmovalno slovo, končal brez uvrstitve. Na prvi progi je odstopil že po nekaj vratcih.

Slovenski veteran je po zimskih olimpijskih igrah v Sočiju in koncu sezone napovedal tekmovalno slovo Foto: Stanko Gruden
Slovenski veteran je po zimskih olimpijskih igrah v Sočiju in koncu sezone napovedal tekmovalno slovo Foto: Stanko Gruden

KITZBÜHEL > Na šestem moškem slalomu sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju bo v finalu z zadnjega mesta startal avstrijski slalomski virtuoz Marcel Hirscher, ki je s startno številko ena postavil najhitrejši čas zasnežene slalomske loterije na prvi progi.

Slalomiste prihodnji torek čaka še zadnja preizkušnja pred Sočijem, slalom pod žarometi v Schladmingu.

Najbolj se mu je približal Nemec Felix Neureuther, ki je startal tik za njim in zaostal 38 stotink sekunde. Na tretje mesto prve vožnje se je presenetljivo s startno številko 27 prebil Švicar Luca Aerni, ki je za vodilnim Avstrijcem zaostal sekundo in 26 stotink.

Pred Aernijem je s startno številko 23 slalom začel najboljši slovenski slalomist Mitja Valenčič, ki je še tretjič letos ostal brez uvrstitve. Po dveh 15. mestih in enem 17. mestu je v tej sezoni na svojem 19. startu na slalomih v Kitzbühlu, kjer je bil leta 1999 najboljši 11., obstal ob progi. Drugi slovenski predstavnik na prestižnem slalomu v Avstriji, Matic Skube, s startno številko 59 ni bil konkurenčen ter v tej sezoni ostaja brez točk. Ob prihodu v cilj je za vodilnim zaostal skoraj pet sekund (+4,95), kar je bil 44. čas, do konca pa je padel na končno 47. mesto od 53 tekmovalcev, ki so končali tekmo.

Druga vožnja se bo začela ob 17. uri.

STA


Najbolj brano