V soboto bodo v Novi Gorici istočasno tri tekme

V Novi Gorici se bodo v soboto zanimive prvoligaške tekme zgostile tako, kot v novejši zgodovini ne pomnimo. Istočasno bodo namreč potekali primorski moški in ženski odbojkarski derbi ter dvoboj zgornjega doma prvoligaškega nogometa.

Med akterji sobotnega moškega odbojkarskega derbija bodo Dejan Čabarkapa (Go Volley, črni, 11), Andraž Paliska (9) in Dane Mijatović (oba Salonit), ki v novi sezoni niso zamenjali delodajalca Foto: Miha Koron
Med akterji sobotnega moškega odbojkarskega derbija bodo Dejan Čabarkapa (Go Volley, črni, 11), Andraž Paliska (9) in Dane Mijatović (oba Salonit), ki v novi sezoni niso zamenjali delodajalca Foto: Miha Koron

NOVA GORICA> Kako se bodo v soboto - mimogrede, napovedano je slabo vreme - na zadrego odzvali “prebukirani” gledalci? Vabijo jih namreč na kar tri zanimive tekme.

Vsekakor se bodo ljubitelji športa v Novi Gorici morali odločati, kam zaviti; razporedili se bodo na tri prizorišča. Ob 18. se bosta začela ženski odbojkarski dvoboj med Hitom Novo Gorico in Luko Koper (v osrednji mestni dvorani) in nogometna tekma Hit Gorica : Rudar, ob 19., ko bodo športniki na navedenih tekmah sredi dela, pa bodo na parket dvorane v športnem parku stopili še odbojkarji domačega Go Volleya in Salonita Anhova iz Kanala.

Vse tekme so zanimive, pa ne le zato, ker gre med drugim za primorska derbija. Moška odbojkarska tekmeca sta skoraj soseda na lestvici (Salonit četrti, Go Volley šesti), ženska rivala pa krasi še višje sosedstvo, saj Koprčanke brez poraza vodijo, Novogoričanke pa so tretje. Ekipe ob tem nimajo večjih težav s sestavo udarnih zasedb. Na mestnem nogometnem stadionu bo Hit Gorica branila drugo mesto proti petemu na lestvici, velenjskemu Rudarju.

Novo Gorico, mlado mesto brez izrazite krajevne in klubske tradicije pripadnosti, že ob normalnem razporedu tekem ne odlikuje dober obisk prvoligaških prizorišč. Zadnjo domačo nogometno tekmo (redna vstopnica velja osem evrov) je obiskalo 300 gledalcev, dvoboj Go Volleya (dva evra) pol manj, novogoriške odbojkarice pa je kljub prostemu vstopu gledalo le 100 ljudi. Prav zanimivo bo na deževni sobotni trilogiji istočasnih tekem prešteti gledalce.

In kaj so za uskladitev terminov storile klubske uprave? Pokazale so sicer veliko dobre volje, a nič učinkovitosti. Predsednica OK Hit Nova Gorica Nataša Frelih je povedala, da so imeli dovolj težav že s sedanjim terminom, saj si upravljalec dvorane (OŠ M. Štrukelj) prizadeva, da bi v času šolskih počitnic zmanjšal obseg obratovanja. Tehnični direktor Go Volleya Miha Mačus je bil v podobni zagati. Dvorana v športnem parku ima še precej drugih uporabnikov (rokometaši, košarkarji ...), na voljo bi bili le zgodnji popoldanski termini, teh pa tekmovalni pravilnik OZS ne dovoljuje.

Nogometna zgodba je drugačna. Redni sobotni termin (ob 20. uri) bi vsaj obiskovalcem ženske odbojkarske tekme omogočil še skok na nogomet, vendar je spremembi termina na 18. uro botroval trd boj za vsak evro. ND Gorica se je namreč dogovorila za TV prenos na Šport TV 1. Manevrskega prostora v tem primeru ni, spremenjeni urnik pa je znan že tri tedne. V klubu so še pojasnili, da so z mestnima odbojkarskima kluboma med prejšnjo sezono že imeli informativni sestanek na temo usklajevanja terminov, a do konkretnih dogovorov ni prišlo.

Morda bi vsaj pred spomladanskim delom odbojkarskih in nogometnega prvenstva kazalo vajo ponoviti, z upanjem v boljši izid.

IM, ASO


Najbolj brano