V nedeljo bodo kolesarili za točke europe toura

V nedeljo bo Kolesarska zveza Slovenija (KZS) v sodelovanju z izolsko in koprsko občino priredila mednarodno dirko GP Izola-Butan plin, ki je v koledarju Mednarodne kolesarske zveze za člansko kategorijo ter točkovanje europe toura.

Fotografija je simbolična Foto: Can Stock Photo
Fotografija je simbolična Foto: Can Stock Photo

LJUBLJANA > “KZS se je za zgodnji termin odločila, ker je v tem delu Evrope zelo malo dirk, okolje pa je primerno za izvedbo v tem času. Poleg tega želi KZS na Primorskem spodbuditi zanimanje za kolesarski šport med mladimi. Sploh glede tekmovalnega pogona, saj na obalnem delu Primorske ni aktivnega kluba ali društva,” so zapisali v sporočilu za javnost pri KZS.

Start dirke bo ob 12. uri v središču Izole. Proga je speljana proti Kopru, nato sledita dva ravninska kroga proti Vanganelu, kolesarji bodo krenili proti Rižani in se povzpeli proti Gračišču ter se mimo Svetega Antona zopet vrnili v Koper, kjer bodo znova prekolesarili Vanganelski krog. Zadnji del z vzponom na Gračišče in Vanganelski krog prevozijo še enkrat, nato pa se vrnejo v Izolo, kjer za konec kolesarje čakajo trije krogi na Jagodje. Dolžina dirke je 142 kilometrov, cilj pa bo v Cankarjevem drevoredu v Izoli.

Na dirko je trenutno prijavljenih 22 ekip, 17 jih ima kontinentalno licenco Uci, med njimi tudi slovenske Adria Mobil, Radenska in Sava Kranj.

"Med posamezniki je glede na lanske rezultate prvo ime zagotovo Matej Mugerli, sledita pa Radoslav Rogina (oba Adria Mobil) in Luka Pibernik (Radenska). Kolesarji slovenskih klubov bodo verjetno tudi najbolj motivirani na domačem terenu," je dejal Martin Hvastija, športni direktor Odbora za cestno kolesarstvo pri KZS, o progi pa je dodal: "Proga je selektivna in tehnično precej zahtevna, predvsem glede na dejstvo, da gre za terminsko zelo zgodnjo dirko, tako rekoč sredi pripravljalnega obdobja."

STA


Najbolj brano