V igri je tudi Humar

Danes ob 16.50 se bo v Idriji začel zadnji reli sezone dirk za državno prvenstvo, ki bo odločal o prvaku. Kandidati so štirje, med njimi pa je tudi domačin Aleks Humar.

Aleks Humar  in Florijan Rus lahko z zmago  in z nekaj sreče postaneta državna prvaka Foto: Igor Mušič
Aleks Humar in Florijan Rus lahko z zmago in z nekaj sreče postaneta državna prvaka Foto: Igor Mušič

IDRIJA > Naslov prvaka brani Idrijčan Aleks Humar s sovoznikom Florijanom Rusom. Njun položaj je bistveno težji kot lani, ko sta si naslov matematično zagotovila že pred zadnjo postajo DP na njunih domačih ulicah. Tedaj sta imela še bistveno boljši avtomobil - Škodo fabio S 2000.

Tokrat se za naslov prvaka med 57 prijavljenimi potegujejo štirje dirkači. Na lestvici vodi Jani Trček z Mitsubishijem lancerjem evo 9 (269 točk), sledijo pa mu Aleks Humar z Renaultom clio R3 (252), Asja Zupanc (248) in Rajko Žakelj (218, oba Mitsubishi l. e. 9).

Zaradi relija bo danes in jutri popolna zapora Trga Sv. Ahacija in parkirišč Barbare v Idriji. Danes od 15. do 21.30 bo zaprta cesta Prejnuta - Kanomeljsko razpotje, jutri pa bodo zaprte ceste na območju hitrostnih preizkušenj Čekovnik (8.30 - 18.30) in Zadlog (9 - 18).

Če bo katerikoli od treh Trčkovih tekmecev zmagal, lahko postane prvak. Sodeč po odlični formi na prejšnjem reliju, ko je Humar premagal vse tekmece, je Idrijčan na domačih cestah favorit, a bo prvak le z zmago in če ob tem Trček ne bo drugi. Humar pri potiskanju Trčka na tretje mesto lahko računa na pomoč preostalih dveh favoritov in še dveh odličnih domačih voznikov - nekdanjega državnega prvaka Darka Peljhana z močnim Mitsubishijem Lancerjem in Roka Turka (z izkušnjami z dirk EP) s sicer manj zmogljivim, a najsodobnejšim Peugeotom 208 R2.

Dirkače danes in jutri čaka 210 zavitih kilometrov in skupno sedem hitrostnih preizkušenj. Uvodni bosta že danes ob 17. in 19. uri na obrobju Idrije - na odseku med Prejnuto in Kanomeljskim razpotjem. Dosedanji uvodni atraktivni superspecial z zaporo mestnega središča je bil žal letos za organizatorje predrag.

Jutrišnji spored relija se bo začel ob 10. uri robu Vojskarske planote, na hitrostni preizkušnji Čekovnik (smer Nikova - Čekovnik - Idrija), kjer bodo dirkači startali še ob 12.50 in 15.40. Preostali dve hitrostni preizkušnji Zadlog bosta ob 11. uri in ob 13.45 (smer Črni vrh nad Idrijo - Idrijsko Log - Zadlog).

Reli se bo zaključil ob 16.10 na Trgu Sv. Ahacija v Idriji. Organizatorji so poskrbeli za lažje sledenje dogajanja s pomočjo reli radia, ki bo oddajal v središču Idrije, na frekvencah Primorskega vala in Radia Odmev ter na spletni povezavi http://www.primorskival.si/vzivo.php.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano