V Vrtojbi otvoritev sezone krosa, Budin gre na zmago

Na velikonočni ponedeljek bo Vrtojba prizorišče 18. gorskokolesarske dirke Griči. Na uvodni tekmi slovenskega pokala v olimpijskem krosu bo tudi italijanska konkurenca.

Matjaž Budin Foto: Boĺˇtjan Bensa
Matjaž Budin Foto: Boĺˇtjan Bensa

VRTOJBA > Termin otvoritvene dirke sezone slovenskega pokala v olimpijskem krosu je žal sočasen s tekmo svetovnega pokala v Avstraliji. Zato bosta v ženski konkurenci manjkali evropska prvakinja Tanja Žakelj in druga najboljša Slovenka Blaža Klemenčič. Prireditelji iz domačega kluba Deš Fleš so sicer med 200 tekmovalci uspeli privabiti tudi najboljše Slovence. Med njimi je domačin, državni prvak Matjaž Budin, član MBK Orbea iz Črnega vrha nad Idrijo. Na uvodnem kratkem krosu sezone v Kamniku je bil četrti, po lanskem odstopu v Vrtojbi pa želi zmagati tudi doma.

Konkurenco bodo zaostrili Italijani Marco Ponta (Scott team), mladinski reprezentant Moreno Pelizon in svetovna veteranska prvakinja v maratonu Samira Todone. V domačem klubu računajo na visoke uvrstitve svojih mož v različnih kategorijah. V ospredju naj bi bili Aleš Boškin, Matias Kumar, Mitja Černe in ekstremni maratonec (prevozil je tudi dirko Cape Epic v Južni Afriki) Primož Gulin.

Dirka je namenjena vsem kategorijam. Najboljši bodo dobili praktične (v članskih kategorijah tudi denarne) nagrade. Prijaviti se je mogoče še na dan prireditve na startu pri transformatorski postaji od 8.30 do 9.45. Mlajše kategorije bodo začele dirko ob 10. uri, ob 12. uri bodo na vrsti amaterji, veterani in članice, ob 14. uri pa kadeti, mladinci in člani. Slednje čaka sedem petkilometrskih krogov po poljskih poteh med vinogradi. Vsak ima 160 metrov višinske razlike. Svečan zaključek bo ob 16.30.

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano