V Postojni bodo v nedeljo atletske zvezde

Postojna bo v nedeljo, 5. junija, gostila drugi letošnji miting mednarodne lige Atletske zveze Slovenije (AZS) za veliko nagrado Vzajemne. Tekmovanje se bo začelo ob 17. uri, nastopilo bo približno 150 tekmovalcev iz devetih držav. Najmočneje bodo zasedeni sprinti, kjer bosta na startu tudi Merlene Ottey in Matic Osovnikar.

V Postojni bodo nastopila mnoga zveneča imena, med njim tudi Marlene Ottey, svetovna dvoranska rekorderka na 200 metrov in dobitnica tridesetih odličij na velikih tekmovanjih.
V Postojni bodo nastopila mnoga zveneča imena, med njim tudi Marlene Ottey, svetovna dvoranska rekorderka na 200 metrov in dobitnica tridesetih odličij na velikih tekmovanjih.  

POSTOJNA> Med sprinterkami bo na startnem seznamu ponovno 51-letna Marlene Ottey, svetovna dvoranska rekorderka na 200 metrov in dobitnica tridesetih odličij na velikih tekmovanjih. Na startu bodo tudi vse druge najboljše slovenske reprezentantke Sabina Veit, domačinka Nina Kovačič in Ljubljančanka Pia Tajnikar. Gledalci bodo videli prvi letošnji medsebojni dvoboj to sezono najhitrejšega Slovenca Gregorja Kokaloviča iz Novega meta in Matica Osovnikarja, slovenskega rekorderja in pred štirimi leti finalista svetovnega prvenstva v Osaki.

V družbi zvenečih imen

Normi za SP v Južni Koreji bosta lovila tudi slovenska atleta na visokih ovirah. Marina Tomič in Italijanka Marzia Caravelli se bosta za zmago pomerili na 100 metrov ovire, Damjan Zlatnar bo imel na 110 metrov ovire za tekmeca Američana Jeffa Porterja, ki je prvi favorit, ter Madžara Gerjglyja Palagyija. Kranjčan Rožle Prezelj, slovenski rekorder v skoku v višino, se je odločil, da bo letos večinoma nastopal v domovini in bo na startu tudi v Postojni.

Na 400 metrov ovire bodo nastopili Jamajčan Josef Robertson in Američan Brent LaRue, ki tekmuje za ljubljanski Mass, ter slovenski reprezentant Marko Macuh. Slednji je novi član kluba iz Postojne. “Želim si ujeti pravi ritem. V dobri konkurenci se bom skušal čim bolj približati Jamajčanu in LaRueju, ki sta sicer korak pred mano. Že lani je bil v Postojni odličen miting. Prepričan sem, da bo tako tudi letos, želimo pa si tudi dobro vreme,” je povedal Macuh.

Na sporedu bodo tudi štafete

“Odločili smo se, da bomo pripravili tudi nekatere discipline, ki niso pogosto na programih slovenskih mitingov. V program smo tako uvrstili štafete, saj se nekatere naše zasedbe zelo dobro pripravljajo na letošnje nastope, sedaj pa bodo imele priložnost tudi za tekmovanje,” je pojasnil Boris Mikuž, direktor AZS in mitinga. Andrej Žitko, predsednik postojnskega kluba, je dodal, da bo že pred mitingom na osrednjem mestnem trgu potekala predstavitev atletike s skokom v daljino in sprintom po posebej pripravljenih tekmovališčih.

STA


Najbolj brano