V Planici spet najboljša Daniela Iraschko-Stolz

Na drugi tekmi svetovnega pokala smučarskih skakalk v Planici je, tako kot v soboto, slavila Avstrijka Daniela Iraschko Stolz.

Anja Javoršek Foto: STA
Anja Javoršek Foto: STA

PLANICA > Tudi Japonka Sara Takanaši je ponovila sobotno drugo mesto, prav tako je bila spet tretja Nemka Carina Vogt. Tokrat je bila najboljša slovenska tekmovalka Maja Vtič na petem mestu.

Vrstni red nedeljske tekme je bil tako na vrhu povsem enak kot v soboto, le da je avstrijska skakalka tokrat zmagala z manjšim naskokom, le s tremi točkami. Zmagovalka je skočila 102,5 in 101,5 metra. "Vesela sem še druge zmage tu v Planici. Danes je resda šlo nekoliko bolj na tesno kot včeraj, a je bilo vseeno dovolj," je bila zadovoljna izkušena avstrijska skakalka.

Najboljša slovenska skakalka to zimo Maja Vtič je za peto mesto skočila 98,5 in 96,5 metra. "Danes sem šla na start veliko bolj sproščena kot včeraj in vesela sem, da se mi je po sobotni tekmi danes uspelo tako dobro zbrati za nastop. Tudi včeraj ni bilo slabo, imela sem malo smole, a če pogledam celotni vikend, sem lahko zelo zadovoljna," je dejala Vtičeva, ki je v svetovnem pokalu ta čas na osmem mestu.

Vtič: Konstantno se uvrščam med najboljših šest tekmovalk

"Zagotovo je ta konec tedna lepa popotnica za naslednje tekme in tudi za olimpijske igre, ki so tik pred vrati. Konstantno se uvrščam med najboljših šest tekmovalk, kar je super. Ne delam večjih napak, ni velikih nihanj. Odpraviti moram še manjše napake in upam, da bom tako nadaljevala. Olimpijskih iger se lahko zelo veselim," je še dejala Dolenjka.

Točke so na drugi planiški tekmi, kjer se je danes po ocenah prirediteljev zbralo 4500 gledalcev, dosegle še Urša Bogataj z osmim mestom, Katja Požun z devetim, Špela Rogelj z 11., Eva Logar s 14. in Anja Javoršek s 25. mestom. Brez finala sta ostali Anja Tepeš z 31. in Barbara Klinec s 46. dosežkom prve serije.

Požunova, ki to zimo še ni našla prave forme, meni, da je v "Ljubnem v Planici" končno naredila korak naprej, kar je dober obet pred Sočijem: "Zelo sem zadovoljna. Resda nisem pričakovala tako visokih uvrstitev, ker pred tem koncem tedna nisem točno vedela, kakšna je moja trenutna pripravljenost. Včeraj je bilo še nekaj napak, čeprav je bil rezultat lep, danes pa sta mi res uspela dva dobra skoka. Končno je bilo moje skakanje nečemu podobno in upam, da bom v tem slogu tudi nadaljevala in stopnjevala formo do olimpijskih iger."

Berčič: Škoda, da ni ekipne tekme

Po tekmi se je smejalo tudi glavnemu trenerju reprezentance Jožetu Berčiču, ki pa je le skomignil z rameni in v doskočišču prenovljene 90-metrske planiške skakalnice najprej zavzdihnil: "Škoda, kajne, da ni ekipne tekme." Njegove varovanke bi namreč tako včeraj kot danes ekipno končale povsem na vrhu, tudi pred domačimi navijači pa so se jim še enkrat več v tej zimi stopničke le za malo izmuznile iz rok.

"Ves čas to zimo razmišljamo o stopničkah, pa se nam kar naprej izmikajo. A danes so bile najboljše tri skakalke res tako močne, da se nam zaradi tega res ni treba nič sekirati. Šport je pač šport in trenutno ta trojica res odstopa, tako da ji lahko le čestitamo. Mi se bomo dobro pripravili na naslednje tekme in se vnovič borili za najvišja mesta. Tudi nam se bo enkrat vse poklopilo," je prepričan Berčič, ki je v smehu sklenil: "Mogoče se bodo pa na koledarju zelo kmalu pojavila tudi ekipna tekmovanja za dekleta, tam bomo pa kar dobri, mar ne?"

Smučarske skakalke pred zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju, olimpijska tekma je na sporedu 11. februarja, čaka še svetovni pokal v Willingenu, kjer bosta tekmi 1. in 2. februarja.

STA


Najbolj brano