V Milano bo šla leta 2015

Od petka do nedelje bo Milano prizorišče prve tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Kajakašica leta 2013 Špela Ponomarenko Janić bo izpustila tekmovalno sezono. Septembra namreč pričakuje naraščaj.

Špela Ponomarenko Janić  zaradi nosečnosti letos ne  bo tekmovala Foto: Stanko Gruden
Špela Ponomarenko Janić zaradi nosečnosti letos ne bo tekmovala Foto: Stanko Gruden

NOVA GORICA > Članica KKK Žusterna še vedno vadi dvakrat dnevno. Včeraj smo jo ujeli na treningu v Zagrebu, kjer se bo mudila še dva tedna. “Po vrnitvi domov bo vadbena intenzivnost prilagojena, a dokler se bo dalo, bom še trenirala v čolnu. Cilji sicer ostajajo nespremenjeni. Tekmovalno sezono 2014 bom izpustila, prihodnje leto pa se bom udeležila olimpijskih kvalifikacij. Moj kažipot je še vedno Rio 2016,” je pojasnila Špela Ponomarenko Janić, ki tako ne bo branila tretjega mesta v skupnem seštevku svetovnega pokala. Koledar je sicer doživel nekaj sprememb. Tako kot lani obsega tri tekme, vse pa bodo na sporedu maja. Prva postaja za sprinterje na mirnih vodah bo ta konec tedna Milano. Nato pa bodo tako kot lani sledile še češke Račice in madžarski Szeged.

Ob odsotnosti Ponomarenkove bo glavni slovenski adut Jošt Zakrajšek (Tacen), ki je že posegal po vidnih uvrstitvah v svetovnem pokalu. Preostali slovenski čolni bodo predvsem nabirali izkušnje oziroma kilometrino. Pred obalno kajakašico KK Adria Anjo Osterman (200 in 500 metrov) je druga sezona v svetovnem pokalu, preboj v finale B pa bi bil že dober rezultat. Specialist za spust Simon Oven (Ljubljana) bo tekmoval kar v treh disciplinah. Člana Ankarana Alan Apollonio in Simon Blaževič (K-2, 500 in 1000 metrov) pa sta praktično novinca v konkurenci svetovnega pokala. Slovenski paradni dvojec prejšnjega olimpijskega ciklusa, Lovro Leban - Rok Kuk (oba sta z Mosta na Soči) je medtem končal oziroma prekinil kariero.

Med parakajakaši bo v Milanu tekmoval tudi Dejan Fabčič iz Podnanosa. Člana Soških elektrarn bo na prvi tekmi svetovnega pokala spremljala klubska trenerka Nina Mozetič. V kajakaški spremljevalni ekipi pa sta Fredi Apollonio in Špela Suhač. V Milanu gre pričakovati kar močno konkurenco, saj bo lombardijska prestolnica prihodnje leto gostila izbirne tekme za olimpijske igre.

Tudi letos bo vrhunec sezone za sprinterje svetovno prvenstvo, ki ga bo od 6. do 10. avgusta gostila Moskva. Slab mesec prej (od 11. do 13. julija) pa bo na sporedu evropsko prvenstvo v nemškem Brandenburgu.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano