V Kopru dobro obiskano svetovno prvenstvo v bodibildingu - Natalija Dovč prvakinja

Madžarka Brigita Grof je ponovila svojo koprsko absolutno zmago iz leta 2008, pridružil se ji je Črnogorec Velibor Obradović. Med najboljšimi sta bila oba Primorca, Natalija Dovč in Goran Simič iz Izole.

Pred nastopom so tekmovalce namazali z rjavo barvo Foto: Venčeslav Japelj
Pred nastopom so tekmovalce namazali z rjavo barvo Foto: Venčeslav Japelj

KOPER> Svetovno prvenstvo v bodibildingu, ki ga je v soboto pripravila federacija International Bodybuilding & Fitness Federation (IBFF), katere sedež je v Kopru, je dodobra napolnilo športno dvorano OŠ Koper.

Med nekaj več kot stotimi tekmovalci iz 16 držav so slovenski tekmovalci osvojili po eno prvo in tretje ter tri druga mesta. Zmagala je Izolanka Natalija Dovč (miss fitness), njen someščan Goran Simič pa je bil drugi v kategoriji athletic tall.

Absolutna zmagovalca Madžarka in Črnogorec

Absolutna zmagovalca sta postala Madžarka Brigita Grof, ki je tako v Kopru ponovila svojo zmago izpred dveh let, in Črnogorec Velibor Obradović. Najstarejši tekmovalec je bil Slovenec Anton Žibert (72 let), nova ženska tekmovalna kategorija miss fitness model, namenjena tekmovalkam športnih postav, brez kopičenja mišic, je pritegnila pozornost publike. Zmagala je 28-letna Madžarka Zsuzsanna Toldi, ki je povedala: “To je bil moj prvi nastop v tujini. Zmage sem zelo vesela, zanjo sem trenirala petkrat na teden, zadnjih šest tednov pa sem se držala tudi posebne diete. Razmišljam, da bi nadaljevala še v kateri od ostalih kategorij.”

Natalija Dovč po prejemu priznanj, namenjenih zmagovalki, povedala: “Ko sem videla konkurenco, sem pomislila, da bi lahko zmagala. Mega! Ampak ne smem se še sprostiti, kmalu me čaka še eno tekmovanje.”

Madžarović: “Na splošno bi lahko pohvalil kar vse”

Konkurenca je bila na visoki ravni, kljub temu, da so bolezni zredčile prijavljene. Dejan Madžarović je ocenil: “Priprva tekmovalcev je bila na visoki ravni, na splošno bi lahko pohvalil kar vse. Sojenje je bilo več kot korektno, sodniki smo svoje delo opravili profesionalno.”

V Kopru se je ponovno izkazal legenda iz Srbije, začetnik bodibildinga v nekdanji Jugoslaviji Petar Čelik. Bil je najboljši v kategoriji nad 60 let, za PN pa je povedal: “Brata Madžarović sta se že večkrat izkazala kot dobra organizatorja. Zelo spoštujem njuno delo, zaslužita priznanje ne samo mesta, v katerem živita, temveč tudi mnogo širšega okolja. Ko sem slišal, da bo prvenstvo v osnovni šoli, sem si predstavljal nižjo raven prireditve, a potem sem videl, kako vse deluje. Mislim, da je to vrh. Bil sem na številnih svetovnih prvenstvih, in to po ničemer ne zaostaja.”

Goran Simič se je veselil drugega mesta, čeprav s kančkom grenkobe: “Ko sem videl konkurenco, sem začel upati na prvo mesto, čeprav sprva nisem imel tako visokih ambicij. Za današnji rezultat sem se pripravljal tri mesece, sicer pa bidibilding treniram deset let.”

Vodja organizatorjev Duško Madžarović, predsednik IBFF, je napovedal, da bo tudi prihodnje leto svetovno prvenstvo v Kopru.

VENČESLAV JAPELJ


Najbolj brano