V Adelbodnu slavil Hirscher, Slovenca ostala praznih rok

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v švicarskem Adelbodnu. Drugi je bil Šved Andre Myhrer, tretji pa Norvežan Henrik Kristoffersen. Slovenca Mitja Valenčič in Matic Skube sta izpadla že v prvi vožnji ter ostala brez točk.

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec slaloma  v švicarskem Adelbodnu
Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec slaloma v švicarskem Adelbodnu 

ADELBODEN > Marcel Hirscher je z zmago, skupno je vpisal 675 točk, prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Po novem drugouvrščeni Aksel Lund Svindal, ki v slalomu ne tekmuje, zaostaja 23 točk. Hirscher (280) je prevzel vodstvo tudi v slalomskem seštevku, drugi je Hargin (220), prejšnji vodilni Avstrijec Mario Matt (200) je po ponesrečenem slalomu in odstopu zdrsnil na tretje mesto.

Slovenski moški tabor je manj kot mesec dni pred zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju zašel v rezultatsko krizo. Moška ekipa za tehnične discipline je v Adelbodnu vpisala novo ničlo. Na veleslalomu sta oba debitanta 21-letna Žan Kranjec in Mišel Žerak zaostala daleč za trideseterico ter izpadla že v prvi vožnji. Po dveh 15. mestih pa je brez finalne uvrstitve v slalomu ostal tudi 35-letni veteran Mitja Valenčič.

V slalomu je startal kot 23., po številnih napakah, zlasti v spodnjem delu, pa si je na razmehčani in zaradi visokih temperatur precej načeti progi privozil 3,18 sekunde zaostanka in na 31. mestu končal tik pod robom finala. Od 30. mesta, ki še vodi v finale, so ga ločile le tri stotinke sekunde.

STA


Najbolj brano