Urša Kragelj šesta na EP, Taljat in Božič 14.

Slovenska kajakašica Urša Kragelj je na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Krakovu osvojila šesto mesto. Pribitek 50 sekund zaradi izpuščenih vrat je bil ob hitri vožnji preveč za višjo uvrstitev. Zmagala je Britanka Fiona Pennie. Eva Terčelj je bila med kajakašicami 18., kanuista v dvojcu Luka Božič in Sašo Taljat pa 14.

Kajakašica Urša Kragelj je na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Krakovu osvojila šesto mesto Foto: Leo Caharija
Kajakašica Urša Kragelj je na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Krakovu osvojila šesto mesto Foto: Leo Caharija

KRAKOV > Urša Kragelj je danes, zadnji dan prvenstva stare celine v Krakovu, poskrbela za najboljšo slovensko posamično uvrstitev. Potem ko je bil Peter Kauzer v soboto deveti, Luka Božič pa deseti, je danes veliko obetala Kragljeva, ki se je edina v slovenski ekipi prebila v finale. Tja je po veliki napaki najožje favoritinje za zmago, Slovakinje Jane Dukatove, ki je bila danes šele 21., napredovala z devetim časom.

Kragljeva mimo desetih vrat le s pol glave

V finalu je Kragljeva startala na vso moč, a so ji ponagajala deseta vrata, ki jih je po hudih naporih obvozila, a so bili sodniki drugačnega mnenja. Posnetek je pokazal, da je šlo mimo vrat zgolj pol glave, morala bi iti cela, zato so ji prisodili pribitek 50 sekund za izpuščena vrata. Brez tega je imela dovolj hiter čas za uvrstitev tik za zmagovalnim odrom.

“Res mi je žal za to priložnost, po tekmi je vedno tako. Danes je bilo to šesto mesto očitno moj največji domet. V kvalifikacijah sem dobro vozila, za finale pa sem vedela, da bo glede na čas treba veslati na polno in prepričana sem bila, da bo za kolajno treba tvegati. Tako sem se finalne vožnje tudi lotila, a je na žalost zmanjkalo tistih 10 centimetrov. Zadovoljna sem s svojo vožnjo, a je škoda videti, da gredo tekme mimo. Tako pač je,” je po končani tekmi dejala Goričanka. Današnja napaka jo je stala boja za kolajne.

Taljat in Božič nekoliko za pričakovanji

Za pričakovanji sta nekoliko zaostala člana kanuističnega dvojca Sašo Taljat in Luka Božič. Slednji je v soboto med posamezniki osvojil deseto mesto, med ekipami pa bron, tudi za danes pa je ciljal visoko. Primorska veslača sta neposredno pred evropskim prvenstvom zamenjala čoln, a se v njemu dobro počutila, to ni bil vzrok za počasnejšo vožnjo.

“Zjutraj sva se dobro počutila, tudi ko sva se ogrevala, pred tekmo je bilo vse 'okej'. Na sami progi pa, ne vem kako, sva peljala tako slab čas. Vem, da je bilo veliko napak, ki jih morava zdaj v nadaljevanju sezone popraviti, da nama bo naslednjič bolj steklo. Sicer večjih težav nisva imela, a je treba čoln po celi progi porivati naprej. Vse sva dobro nastavila, a nisva dovolj porivala čolna naprej, da bi dosegla hitrejši čas. Posledica je sledila, bila sva prepočasna,” je nastop v dvojcu ocenil Božič.

“Pričakovala sva več, vsaj finale, pa da bi tam kaj več pokazala. Tekmo sva 'vzela' prepočasi, čeprav sva naredila vse tako, kot smo se dogovorili, pa nisva bila dovolj hitra. Preveč sva obračala čoln, velike napake ni bilo, rezultat pa je slab," je dodal Taljat, ki meni, da nov čoln ni bil kriv za počasnejšo vožnjo. "Čoln nama ustreza, je manjši in bolj prilagojen najinim kilogramom. Mislim, da zaradi tega nisva imela težav,” je dejal Taljat.

STA


Najbolj brano