Umrl je Gorazd Stražišar, eden začetnikov gorskega kolesarstva

Včeraj okoli 11.30 se je pri padcu na Toškem čelu nad Ljubljano smrtno ponesrečil eden od začetnikov gorskega kolesarstva v Sloveniji Gorazd Stražišar. Kljub posredovanju reševalcev je umrl zaradi poškodb na kraju dogodka.

Pri padcu na Toškem čelu nad Ljubljano se je včeraj smrtno ponesrečil eden od začetnikov gorskega kolesarstva v Sloveniji Gorazd Stražišar Foto: Vir: Bicikel.Com
Pri padcu na Toškem čelu nad Ljubljano se je včeraj smrtno ponesrečil eden od začetnikov gorskega kolesarstva v Sloveniji Gorazd Stražišar Foto: Vir: Bicikel.Com

LJUBLJANA > Gorazd Stražišar je bil član odbora za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi Sloveniji in organizator številnih evropskih prvenstev.

"Odbor za gorsko kolesarstvo na Kolesarski zvezi Slovenije izreka bližnjim iskreno sožalje. Pogrešali ga bomo. Slovenskemu gorskemu kolesarstvu je dal res veliko," je v imenu odbora dejal predsednik Mohor Vrhovnik. Nekdanji član odbora in trener kamniškega Calcit Bike Teama Gregor Miklič pa je ob smrti Stražišarja dejal: "Denar mu ni bil pomemben. Kolo mu je bil način življenja. Večini to ni. Njemu je bila to služba, hobi in zabava."

Stražišar je bil eden glavnih pobudnikov za spremembo slovenske zakonodaje, ki bi gorskim kolesarjem omogočila legalno vožnjo. Bil je organizator evropskega prvenstva za veterane v Kranjski gori, vodja Bike parka v Kranjski Gori, v zadnjem času pa je pomagal pri legalizaciji gorsko-kolesarskega parka na Krvavcu. Bil je gorsko-kolesarski voditelj na KZS, avgusta je na svetovnem prvenstvu v Pietermaritzburgu z nasveti pomagal slovenski reprezentanci pod vodstvom Roberta Pintariča, napisal pa je tudi priročnik Sem kolesar - gorski kolesar.

STA


Najbolj brano