Tri zmage na zimskih DP

Teniški klub Nova Gorica je zabeležil najboljše zimske dosežke doslej. Na dvoranskih državnih otroških turnirjih je dosegel štiri finalne uvrstitve in tri zmage.

 Otroška ekipa TK Nova Gorica (od leve): Luka Špacapan trener), Sara Lisjak, Maja Zucchiati, Elena Plesničar, Ema Školaris in  Bor Zorzut (trener)
 Foto: Jure Batagelj
Otroška ekipa TK Nova Gorica (od leve): Luka Špacapan trener), Sara Lisjak, Maja Zucchiati, Elena Plesničar, Ema Školaris in Bor Zorzut (trener)  Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > V Teniškem klubu Nova Gorica so dosegli največ na dvoranskih državnih tekmovanjih v svoji zgodovini. Na turnirjih za najboljše slovenske igralke od 9. do 11. leta v Domžalah in v Ljubljani so dekleta osvojila tri zmage in drugo mesto. Najboljša v kategoriji najmlajših je bila Ema Školaris, v srednji je slavila Elena Plesničar, popolno zmagoslavje pa so Novogoričanke doživele med enajstletnicami, saj sta se v finalu pomerili kasnejša zmagovalka Maja Zucchiati in klubska kolegica Sara Lisjak.

Tako počasi rastejo sadovi otroške šole tenisa, v kateri trenutno vadi sto otrok. Predsednik kluba Marko Školaris si od nje kljub nekaterim omejitvam in težavam še veliko obeta: “Vzpostavili smo dobro trenersko ekipo z osmimi člani. K delu z mladimi sta se vrnili tudi naši nekdanji odlični igralki Mika Urbančič in Manca Križman, sicer pa ta čas najbolj obetavne deklice vadijo pod vodstvom Luke Špacapana in Bora Zorzuta. Vsako soboto od 10. do 12. ure imamo vrata odprta za vse otroke, ki bi se želeli kot novinci preizkusiti v tenisu in se vpisati k vadbi. Posebno teniško šolo bomo imeli med zimskimi počitnicami. Ta čas je naša glavna omejitev pomanjkanje prostora, saj zmoremo z balonom pokriti le dve igrišči, preostale termine pa se trudimo zagotoviti s sodelovanjem ŠC Hit in goriškega TC Zaccarelli, kar pa pomeni dodatne stroške in obremenitev za starše. Javnega, sponzorskega in donatorskega denarja namreč skoraj ni več.”

Dodati sicer velja, da je zimsko delo klubu lani olajšal nov balon, ki ga je postavil javni zavod za šport, kjer tečejo tudi snovanja rešitev za usklajen razvoj plavanja in tenisa. Med tema panogama so se namreč pred leti bili nasprotujoči si interesi. Po zadnjih zamislih naj bi dve betonski igrišči prekrili z montažnim objektom, reševanje zimskega treninga plavalcev pa se bo premaknilo na območje otroškega dela mestnega kopališča. Kdaj bo za oboje na voljo denar, je še neznanka.

V klubu sicer nestrpno čakajo na letno sezono, ko je igrišč dovolj. V toplejših mesecih bodo priredili dva klubska turnirja za vse kategorije in odprte državne turnirje v kategorijah od 11 do 14 let. Žal so se morali odpovedati igranju v drugi članski ligi, saj je težje zbolel nosilec te ekipe, trener in igralec Gregor Šinigoj, ki pa kot svetovalec pri delu z mladimi po svojih močeh še pomaga. IGOR MUŠIČ


Najbolj brano