Tokiću proti prvemu igralcu sveta le niz

Bojan Tokić je bil v dvoboju osmine finala mednarodnega odprtega namiznoteniškega prvenstva v Velenju proti prvemu igralcu sveta, Kitajcu Ma Longu, brez pravih možnosti. Prvi nosilec je zmagal s 4:1 (8, 6, 7, -6, 4), s tem pa so se tudi končali slovenski nastopi v Rdeči dvorani.

Bojan Tokić (na fotografiji) in Jan Žibrat nista pripravila presenečenja
Bojan Tokić (na fotografiji) in Jan Žibrat nista pripravila presenečenja 

VELENJE>Ma Long, neporažen v zadnjih šestih mesecih, Bojana Tokića sicer ni ponižal, vseeno pa je bil odpor Novogoričana slabši kot na prvih dveh medsebojnih tekmah. Tekma bi se lahko razpletla tudi drugače, če bi 25. igralec sveta izkoristil priložnost v prvem nizu, v katerem je po napakah zapravil vodstvo z 8:5. Do častnega niza pa je vendarle prišel v četrtem delu, a na preobrat je bilo nemogoče računati.

Tokić in Žibrat sta bila nemočna

Slovenska namiznoteniška dvojica Bojan Tokić/Jan Žibrat na mednarodnem odprtem prvenstvu V Velenju ni pripravila senzacije. V četrtfinalu sta ju s 4:0 (11, 8, 2, 6) premagala Kitajca Ma Lin in Yan An.

Slovenca, ki redko igrata skupaj, sta se favoritoma prva dva niza dobro upirala. V prvem sta povedla s 6:0, imela pozneje dve zaključni žogi za vodstvo 1:0, a sta ju zapravila.

V drugem nizu sta Kitajca povedla s 6:0, nato pa sta ju domača igralca začela loviti, a ju nista ujela. Tretji in četrti niz sta Kitajca dobila gladko.

STA


Najbolj brano