Tokič gladko v drugi krog

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič, edini slovenski predstavnik v glavnem turnirju evropskega prvenstva v Schwechatu, v prvem krogu ni dovolil presenečenja. Petnajsti nosilec je s 4:1 (9, 6, 5, -7,6) premagal mladega Francoza Enza Anglesa.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič, edini slovenski predstavnik v glavnem turnirju evropskega prvenstva v Schwechatu, v prvem krogu ni dovolil presenečenja Foto: STA
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič, edini slovenski predstavnik v glavnem turnirju evropskega prvenstva v Schwechatu, v prvem krogu ni dovolil presenečenja Foto: STA

DUNAJ > V drugem krogu se bo ob 20.15 uri za uvrstitev med 16 najboljših pomeril z Rusom Aleksandrom Šibajevim. Ta je v prvem krogu s 4:3 ugnal Angleža Liama Pitchforda, čeprav je že dišalo po presenečenju. Anglež je namreč vodil z 2:0, toda tudi na nesrečo Bojana Tokiča, ki mu Šibajeva igra ne ustreza (medsebojni dvoboji 0:2), ni zdržal do konca.

Novogoričan pa je bil neuspešen v prvem krogu turnirja dvojic. Skupaj s Prlekom Janom Žibratom sta po ogorčenem boju z 2:3 izgubila proti francoski navezi Simon Gauzy/Emmanuel Lebesson. Slednja sta odločilni peti niz dobila kar z 11:1.

STA


Najbolj brano