Tokič: Že zdaj se mi je odvalil kamen od srca

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na evropskem prvenstvu v Schwechatu zasedla 18. mesto in ni izpolnila tihega cilja, ni si uspela zagotoviti povratka v elitno skupino. In to kljub odličnim predstavam najboljšega igralca Bojana Tokiča, ki je dobil vseh šest posamičnih dvobojev.

Bojan Tokič je dobil vseh šest posamičnih dvobojev Foto: STA
Bojan Tokič je dobil vseh šest posamičnih dvobojev Foto: STA

DUNAJ > Žal pa predvsem v najbolj pomembni tekmi proti Slovaški ni imel ustrezne pomoči soigralcev.

Tokič: Slovaki so realno močnejša reprezentanca

“Mislim, da je 18. mesto povsem realno. Še posebno, ker sta se tako Saš Lasan kot Jan Žibrat borila s poškodbo. Proti Slovaški smo imeli svoje priložnosti, nismo jih izkoristili, toda realno so Slovaki močnejša reprezentanca. Sam sem zadovoljen s predstavami, nisem storil nobene napake, nadaljujem tradicijo zmag v ekipni konkurenci, ravno včeraj sem štel, od leta 2000 sem v njej izgubil le štiri dvoboje, še to z igralci najvišjega kova," je s svojimi igrami v Avstriji zadovoljen Bojan Tokič, ki priznava, da dosedanji tekmeci v Schwechatu niso bili najvišjega ranga, kljub temu pa niso bili niti tako slabi, tako da je z zmagami pridobil na samozavesti.

Ta mu bo še kako prav prišla v posamičnem delu. Ta se s kvalifikacijami začenja danes, ko se bo skupaj z Žibratom meril v igri dvojic, na turnir posamičnega dela pa je kot 17. nosilec uvrščen neposredno. V prvem krogu se bo pomeril s kvalifikantom, če ga premaga bo njegov naslednji tekmec Rus Aleksander Šibajev, če premaga še njega, pa ga za uvrstitev med najboljših osem čaka stari znanec Nemec Bastian Steger.

Neugoden Šibajev

“Žreb bi lahko bil tudi boljši, predvsem tu mislim na morebiten dvoboj s Šibajevim. On je zame zelo neugoden igralec, v dveh medsebojnih dvobojih sem z njim dvakrat izgubil. Lani je imel težave s poškodbami, zato je padel na lestvici ITTF, vsekakor pa spada med najboljše evropske igralce. Da se bom lahko posvetil Rusu, pa bom najprej mogel premagati kvalifikanta, zagotovo tudi to ne bo lahka naloga,” je dejal dobitnik treh kolajn z evropskih prvenstev (dve je osvojil med dvojicami in eno med posamezniki), ki je zadovoljen tudi zaradi dejstva, da v žrebu ne vidi najboljšega evropskega igralca Nemca Tima Bolla (prvič je nastop odpovedal), ki ga je na merjenju najboljših igralcev zaustavil že štirikrat.

“Res je lepo, da Bolla ni, toda evropski vrh je tako širok, da zaradi tega ne morem odpirati šampanjca. Trenutno je dobro, da sem v ekipni konkurenci dobil na samozavesti, pomanjkanje nje je bila moja težava od septembra, ko sem začel klubsko sezono. Forma pa tako ali tako ni bila nikoli slaba. Res je, da še ne igram, kot bi si želel, toda napredujem iz tekme v tekmo. Bomo videli, kaj lahko storim, a o kolajni zagotovo ne razmišljam. Tudi, če bi izgubil s Šibajevim, ne bom razočaran, odvalil se mi je kamen od srca že po predstavah v ekipnem delu. Vse, kar bom storil v nadaljevanju, bo samo še plus,” se za zdaj ne spogleduje z zmagovalnim odrom Novogoričan.

STA


Najbolj brano