Tina in Mitja gospodarja juga

V lovu na zadnje regate pred olimpijskimi kvalifikacijami se je skupina slovenskih jadralcev udeležila hrvaškega državnega prvenstva olimpijskih razredov.

Tina Mrak in Mitja Margon sta se uspešno merila s sicer maloštevilnimi tekmeci na hrvaškem državnem prvenstvu Foto: Hjs
Tina Mrak in Mitja Margon sta se uspešno merila s sicer maloštevilnimi tekmeci na hrvaškem državnem prvenstvu Foto: Hjs

SPLIT> Skupinica slovenskih jadralcev se je konec prejšnjega tedna udeležila hrvaškega (odprtega) državnega prvenstva olimpijskih razredov. V tandemu s Tino Mrak je nastopil nekdanji olimpijec Mitja Margon.

Letošnje hrvaško prvenstvo je hrvaška jadralna zveza organizirala v Splitu, kamor pa niso povabili prav veliko asov. Zlasti skromna je bila flota razreda 470, v kateri sta Tina Mrak in Teja Černe zasedli drugo mesto. “Teja je na poti v Split zbolela in Mitja Margon je vložil zahtevo za zamenjavo posadke, tako da bi on šel na morje kot flokist. Regatni odbor je vlogo odobril pod pogojem, da jadramo kot moška posadka, tudi ko bo Teja ozdravela,” je povedala Tina, ki se je v močnem jugu z Mitjo sijajno ujela. Osvojila sta prvo in drugo mesto, v naslednjih dneh pa je Tina s Tejo nanizala še tri druga in imela v končnem seštevku enako število točk kot ukrajinska zmagovalca Juri Žuravlov in Pavlo Matušev. Split je bil zadnje čase drugi dom Karlu Hmeljaku, ki je oktobra tam najel stanovanje, skupaj s Ciprčanom Kontidesom in Čehom Teplijem. Koprčan je bil po enomesečnem treningu v močnem vetru že povsem konkurenčen srebrnemu olimpijcu iz Aten Andreasu Geritzerju, le v šibkejših razmerah ni našel pravega ritma in je zato v konkurenci 38 krmarjev enoseda laser pristal na devetem mestu. Slavil je Geritzer pred domačinom Tončijem Stipanovićem in Aronom Loličem.

Jadralci na deskah RS:X so po regatnem polju švigali le v četrtek. Portorožan Aljaž Maslo je bil skupno drugi, Špela Puh je bila četrta, Andrej Grahor pa peti.

JANA PINES


Najbolj brano