Tina Maze zmagala, Jaka Hvala enajsti

Tina Maze je zmagala na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v St. Moritzu in s četrto zmago v sezoni in 15. v karieri še povečala vodstvo v skupnem seštevku pokala. Jaka Hvala pa je bil v Sočiju tokrat enajsti.

Tina Maze je zmagala na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v St. Moritzu Foto: STA
Tina Maze je zmagala na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v St. Moritzu Foto: STA

ST. MORITZ, SOČI > Na veleslalomu v St. Moritzu je bila druga Nemka Viktoria Rebensburg, ki je zaostala osem stotink, tretja pa Francozinja Tessa Worley (+0,56). Ana Drev, druga slovenska finalistka, je bila 15. (+3,56). V finale se nista uvrstili Katarina Lavtar, ki je bila 42. (+4,30), in Ilka Štuhec, ki je dosegla zadnji, 55. čas (+12,93).

Avstrijec Andreas Kofler (271,3 točke), ki je bil na sobotni tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Sočiju tretji, se je danes povzpel na najvišjo stopničko. Na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Nemca Richard Freitag (261,7) in Andreas Wellinger (261,6). V finalu se je spet izkazal Jaka Hvala (253), ki je bil tokrat 11.

Poleg Hvale je v finalu od Slovencev nastopil le še Matjaž Pungertar (242,8), ki je na koncu zasedel 24. mesto. Že po prvi seriji je današnje nastope končal Jernej Damjan, ki je zasedel 42. mesto, medtem ko so v dopoldanskih kvalifikacijah obtičali Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Peter Prevc.

Pred novoletno turnejo štirih skakalnic, ki se bo začela 30. decembra v Oberstdorfu, skakalce čakata le še dve tekmi svetovnega pokala v Engelbergu, ki bosta 15. in 16. decembra.

STA


Najbolj brano