Tina Maze tretja, zmaga Lari Gut

Švicarka Lara Gut je zmagala na superveleslalomu na finalu svetovnega pokala alpskih smučark v domačem Lenzerheideju (1:17,14). Druga je bila Avstrijka Anna Fenninger (+0,61), tretja pa Tina Maze (+0,95), ki je oseminšestdesetič stopila na zmagovalne stopničke pokala.

Tina Maze  je bila tretja na superveleslalomu v Lenzerheideju
Tina Maze je bila tretja na superveleslalomu v Lenzerheideju  

LENZERHEIDE > Točke je osvojila tudi Ilka Štuhec, druga Slovenka, ki je bila 12. (+2,76).

Anna Fenninger je tako že osvojila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku pokala, Lara Gut pa je osvojila mali superveleslalomski globus. Tina Maze, lanska skupna zmagovalka, je točkovanje v disciplini končala na sedmem mestu, v skupnem seštevku pa je dve tekmi pred koncem četrta. Nemka Maria Höfl-Riesch, ki je zaradi poškodb na sredinem smuku že končala sezono, je druga v skupnem seštevku (1180), tretja je Lara Gut (1056), četrta pa Mazejeva (964).

Štiriindvajsetletna Fenningerjeva, v Sočiju je osvojila olimpijsko superveleslalomsko zlato, je prvič v karieri postala skupna zmagovalka pokala. “Nimam besed ... Še vedno ne verjamem. Današnji dan je nekaj izjemnega. Neverjetno, da sem osvojila skupno zmago,” je bila takoj po tekmi presrečna Fenningerjeva in dodala: “Olimpijska zmaga je nekaj izjemnega, saj je to največ, kar lahko dosežeš. Potem nisem bila več tako obremenjena in sem po OI v Sočiju lažje tekmovala. Hvala vsem, ki so mi pomagali, saj brez dobre ekipe tega ne bi mogla doseči.”

Tina Maze, ki je v Sočiju osvojila doslej edini slovenski zlati medalji na zimskih OI, je bila najboljša v sezoni 2012/13, ko je dosegla tudi rekordno število točk v zgodovini tako med smučarkami kot tudi med smučarji. Sedaj je krono prepustila Fenningerjevi. “Anna je odlična tekmovalka. Ima veliko talenta in tudi dela dobro. Čestitke za način, kako je opravila svoj posel v tej zimi,” je dejala Mazejeva.

V sredo je Črnjanka na smuku na 15. mestu osvojila zadnje mesto, ki na finalu še prinaša točke svetovnega pokala. “Nisem vedela, če bom danes sploh startala. Proga je zahtevna, sama nisem našla harmonije in tako je težko nastopati,” je povedala po današnji tekmi.

V petek je na programu finala ekipna tekma, v soboto se bodo alpske smučarke pomerile v slalomu, v nedeljo pa še v veleslalomu.

STA


Najbolj brano