Tina Maze komaj čaka na naslednje tekme

Tina Maze, vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark, se po vadbi v Vailu seli v Aspen, kjer bo nastopila konec tedna v slalomu in veleslalomu. Dejala je, da komaj čaka na naslednje tekme, na katerih bo branila položaj vodilne smučarke zime.

Tina Maze komaj čaka na naslednje tekme, na katerih bo branila položaj vodilne smučarke zime Foto: STA
Tina Maze komaj čaka na naslednje tekme, na katerih bo branila položaj vodilne smučarke zime Foto: STA

VAIL>Tina Maze se je takoj po slalomu v Leviju 10. novembra, kjer je bila tik za najboljšo trojico na četrtem mestu, preselila v Severno Ameriko. “Občutki so dobri. Nisem sicer navdušena nad treningi, ker je čas tekmovanj. Tako se že zelo veselim tekem, ki so pred nami. Treninge smo dobro opravili in upam, da bom tako smučala tudi na tekmah. Trenirala sem vse discipline, tudi smuk en dan. Kakšnih velikih minusov, ker nisem toliko vadila smuka, čeprav smo to želeli, ni. Opravili smo dobre treninge tehničnih disciplin, ki bodo prve na vrsti, potem pa bo prišlo še ostalo,” je priprave na nadaljevanje sezone strnila Mazejeva.

Zmage jo ne bodo “šokirale”

Ameriški del turneje svetovnega pokala za Črnjanko v preteklosti ni bil najboljši del sezone. “V zadnjih letih nimam velikih težav, čeprav tu še nisem osvojila stopničk. To pa ne pomeni, da sem smučala slabo. Zdaj sem dobro pripravljena in ne bo težav. Čeprav nismo vadili v Copper Mountainu, ker so nam nagajali, je to na našo ekipo vplivalo bolj pozitivno kot negativno. Sem vodilna v pokalu, to je poseben občutek. Zdaj sem na to pripravljena in sem tudi najboljša v veleslalomu. Dvakrat sem že zmagala na začetku sezone, vendar tedaj na to nisem bila pripravljena in so bile zmage malo šokantne. Zdaj bom ponosno nosila rdečo številko in se trudila, da jo ohranim,” je napovedala Mazejeva.

V Lake Louisu mogoče še ne bo najbolj hitra

“Ker nam niso pustili, da bi trenirali v Copper Mountainu, smo vadili v Vailu. Razmere so bile dobre, čeprav je bila malo snega. S francosko ekipo smo bili dva dni v Lovelandu, ki je 40 minut od Vaila, kjer je malo večja strmina ter tudi več snega. Z Avstrijkami smo trenirali superveleslalom. Na primerjave na treningih običajno ne gledam veliko, a priznati moram, da je bila Mazejeva hitra. Toda trening je le sredstvo, da se na tekmi doseže največ, kar je mogoče. O Lindsey Vonn, ki je imela zdravstvene težave, ne morem ničesar soditi, ker premalo vem. Enkrat sem jo videl na treningu in na kratko sva se pogovorila. Upam, da bo čim prej okrevala in da se bomo borili z enakih izhodišč. V tem trenutku se predvsem osredotočamo na naše smučanje. Mazejeva smuča dobro, tudi 'bav bav' pred ameriškim snegom je bil bolj psihičnega izvora. Edina težava letos je bila, da nismo mogli uporabljati hitrih smuči, a smo dovolj vadili v Južni Ameriki. V Lake Louisu mogoče še ne bo najbolj hitra, saj smo bili v že znani aferi prikrajšani za trening v Copper Mountainu. To je obenem tudi pokazatelj, da se nas bojijo, če se lotevajo takih prijemov,” je pojasnil Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

STA


Najbolj brano