Tina Maze 15. v slalomu, Rok Perko 40. v smuku

Avstrijka Marlies Schild je zmagala na današnji slalomski tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju v avstrijskem Lienzu. Norvežan Aksel Lund Svindal pa se od starega leta poslavlja z zmago na enem najtežjih smukov na progi Stelvio v Bormiu. Najboljša Slovenca ta bila Tina Maze na 15. mestu in Rok Perko na 40.

Tina Maze je slalomsko preizkušnjo končala na 15. mestu
Tina Maze je slalomsko preizkušnjo končala na 15. mestu  

LIENZ, BORMIO > Drugo mesto na slalomski tekmi v Lienzu je zasedla Američanka Mikaela Shiffrin (+0,41), tretje pa Nemka Maria Höfl-Riesch (+0,64). Slovenka Tina Maze je današnjo preizkušnjo končala na 15. mestu z zaostankom 3,01 sekunde.

Dvaintridesetletna Marlies Schild je danes dosegla 35. zmago na slalomskih tekmah za svetovni pokal in na večni lestvici prehitela legendarno Švicarko Vreni Schneider.

Preostali Slovenki Ana Bucik in Maruša Ferk se nista prebili v drugo vožnjo.

Norveški smučar Aksel Lund Svindal je za smukaško zmago v Bormiu za 51 stotink sekunde prehitel takrat vodilnega Kanadčana Erika Guaya, ki je nazadnje končal na tretjem mestu, vmes se je na drugo mesto vrinil še Avstrijec Hannes Reichelt. Najboljši Slovenec Rok Perko je bil 40.

Perko je za zmagovalcem zaostal dve sekundi in 60 stotink, Andrej Šporn je bil z zaostankom treh sekund in 29 stotink 51., Klemen Kosi pa je bil z zaostankom treh sekund in 66 stotink 56.

STA


Najbolj brano