Tina Maze: Želela sem si tekme, varnost pa je na prvem mestu

Veleslalom za svetovni pokal alpskih smučark v Kranjski Gori je bil odpovedan. Tekmo na poligonu v Podkorenu je preprečil močan ledeni dež, ki je zmanjšal vidljivost. Tina Maze je dejala, da si je sama želela veleslalomske tekme, prve po več kot mesecu dni, vendar pa je varnost na prvem mestu.

 Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac

KRANJSKA GORA > “Dejstvo je, da je bilo ogromno snega in da vreme prizadevnim organizatorjem ne gre na roko. Jutri je nov dan. Ne vem sicer, kakšna je napoved in kakšno bo v resnici vreme, s katerim se ne da boriti. So pa organizatorji opravili veliko dela. Vse naokrog ni bilo mogoče smučati, na sami progi pa je bilo glede na razmere vse pravzaprav odlično. Verjetno proga ne bi vzdržala veliko tekmovalk, so pa pri pripravi tekme opravili veliko dela. Varnost je prva stvar, na katero morajo vsi gledati. Verjetno bi bila sama edina, ki bi bila za tekmo, če bi imele tekmovalke pravico do glasovanja. Imela sem občutek, da ni bilo tekmovalke, ki bi bila za izvedbo,” je povedala Tina Maze, kljub vsemu dobro razpoložena potem, ko je prišla v ciljni prostor.

Upajo na nedeljski slalom

Zlata lisica je zadnje žensko prizorišče pokala pred olimpijskimi igrami v Sočiju, v nedeljo pa naj bi v Kranjski Gori po programu pripravili slalom, ki ga je lažje pripraviti v težjih vremenskih razmerah kot veleslalom. “Počutim se zelo dobro, kar je pomembno pred tedni, ki so pred nami. Nikoli sicer nisem zadovoljna, to je moja lastnost, ocenjujem pa, da sem pred odločilnimi tekmami zime v Sočiju na dokaj visoki ravni. Je pa možno izboljšati še kakšne podrobnosti. Danes smo želeli trenirati slalom, vendar pa to zaradi težkih razmer ne bo nemogoče, saj se niti vratc ne bi dalo postaviti,” je dodala Mazejeva.

Odpoved Mazejeve, čeprav si je močno želela preveriti veleslalomsko formo pred domačimi gledalci, ni vrgla iz tira. “To je šport v naravi. Se navadiš z leti na odpovedi. Če gre, gre, če ne, pa ne. Trenerji so sicer govorili, da bi bil lahko v nedeljo veleslalom. Mislim, da je v takih razmerah bolj izvedljiv slalom in ta bi jutri lahko bil. Ljudje, ki delajo na progi že dva, tri dni, ki namenijo čas in srce za to, da bi tekma bila, si to zaslužijo. To bi bila nagrada za vse, ki se trudijo. Na slalomu si želim stopiti na zmagovalne stopničke, kar bi bilo zame prvič v Kranjski Gori,” si je zaželela Mazejeva.

Brez veleslaloma že mesec dni

V Lienzu so 28. decembra lani pripravili zadnji veleslalom, na katerem je slavila Avstrijka Anna Fenninger, Tina Maze pa je bila 14. “Dolgo smo brez veleslaloma, zato sem si želela še en dober izid pred OI. V Soči grem s popotnico iz Lienza, ki pa je, hvala bogu, že pozabljen. Na zadnjih treningih smo odlično trenirali in sem se že zelo veselila domačega veleslaloma. Najpomembneje je, da dobiš prave občutke, in te sem dobila. S tega vidika mi je res žal, da danes ni tekme. Bo pa v Sočiju boljše. V slalomu sem konkurenčna vsem najboljšim, razen Američanki Mikaeli Shiffrin, ki je res izjemna. Zadnji teden sem dobila dobre občutke tudi v tej disciplini in si želim tekmovati, to je pomembno. Žal danes ni bilo mogoče. Ko sem pogledala na tribune, sem tam videla meter snega. Hvala vsem, ki so vseeno prišli, pa tudi tistim, ki ne morejo priti, pa bi sicer navijali v Kranjski Gori, saj tako tudi name prinašajo pozitivno energijo,” je končala Mazejeva.

STA


Najbolj brano