Tina Maze: Vrnila se bom!

Najboljša slovenska smučarka Tina Maze, ki je letos osvojila dve zlati olimpijski medalji, je na svojem blogu sporočila, da se bo vrnila. Najprej pa si bo malo odpočila.

Tina Maze s fotografijo na svojem blogu Foto: Tinamaze.Com
Tina Maze s fotografijo na svojem blogu Foto: Tinamaze.Com

MILAN > “To je bila verjetno najtežja sezona, odkar obstaja Team to aMaze. Tekmovanje v vseh disciplinah zahteva veliko časa in ne dopušča treniranja v sezoni ali preizkušanja, če je treba kaj izboljšati. Lahko poskusiš, lahko zamenjaš, a tekme prihajajo tako hitro, da tvegaš, da ne boš povsem spoznal materiala,” je zapisala Tina Maze na svojem blogu.

“Če oktobra nimaš jasne ideje, kako smučati in katere smuči, smučarske čevlje ali očala uporabiti, si v težavah,” je pojasnila, kaj je najtežje za smučarja, ki tekmuje v vseh disciplinah.

Letošnja zima je bila neverjetno topla, zato so se materiali obnašali različno. “V tem trenutku sem v Milanu, kjer je zvečer 22 stopinj Celzija, ne recite, da je to normalno. To je bila zares čudna zima,” je zapisala Mazejeva.

“Bilo je čudno smučati ves čas v teh razmerah (leden sneg) pri toplih temperaturah.” Zares je vesela, da je sezone konec, ona pa jo je odnesla“v enem kosu” in brez poškodb.

“Ni bilo popolno, nikoli ni, ampak poleg mene sta dve zlati olimpijski medalji iz Sočija, in o tem sem sanjala od Vancouvra. To je neverjetno, poleg tega pa sem še vedno lastnica rekorda, zato menim, da ni razloga, da ne bi nosila te macije,” je Mazejeva komentirala napis na majici na fotografiji (Ostanite mirni, jaz sem kraljica), ki so jo zanjo naredili prijatelji.

Povedala je še, da je zelo hvaležna ekipi, družini in prijateljem ter da ji ni bilo lahko, a da tudi tako težko ni. Za konec pa še: “Vrnila se bom!.”

NR


Najbolj brano