Tesna zmaga Triglavanov

Vaterpolisti Triglava so sinoči v tretji finalni tekmi državnega prvenstva v gosteh premagali koprsko Rokavo z 12:11 (5:2, 2:3, 2:4, 3:2). Triglav vodi z 2:1 v zmagah. Moštvi igrata na tri zmage, naslednja, morda že odločilna tekma, bo v soboto v Kranju.

Vaterpolisti Triglava so sinoči v tretji finalni tekmi državnega prvenstva v gosteh premagali koprsko Rokavo z 12:11 (5:2, 2:3, 2:4, 3:2) Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Vaterpolisti Triglava so sinoči v tretji finalni tekmi državnega prvenstva v gosteh premagali koprsko Rokavo z 12:11 (5:2, 2:3, 2:4, 3:2) Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER> Triglavani so tretjo tekmo, v finalu igrajo na tri zmage, začeli dobro in že po polovici prve četrtine vodili s 3:0, nato povedali že s 5:1, a so se zaustavili in dovolili domačinom, da so se približali le na gol zaostanka.

V nadaljevanju so gostje sicer spet ušli, a ne za dolgo, saj je bil sredi tretje četrtine po dveh izkoriščenih prednostih igralca več izid izenačen. Sledila je izredno izenačena tekma, v prednosti pa so bili vseskozi vaterpolisti Triglava. Toda za več kot en zadetek se niso odlepili.

Minuto in 20 sekund pred koncem so gostje spet pobegnili na +2, nato pa zastreljali najstrožjo kazen. Domači so se še približali na gol, toda preobrata ni bilo in tekmo so dobili Kranjčani.

STA


Najbolj brano