Teniški turnir Luka Koper junior open: zmagi v Rusijo in Romunijo

S finali se je v soboto končal peti teniški turnir Luka Koper junior open turnir do 12 let. Na tribunah centralnega igrišča ŠRC Bonifika se je zbralo rekordno število gledalcev, ki so na zaključni slovesnosti zaploskali morda bodočim teniškim zvezdam.

Slovenski finalisti v mešanih dvojicah (z leve)  -  Matic Podlipnik, Nika Radišič (Proten), Lian Benedejčič (TK Koper) in Rok Komac (Igor Izola)  Foto: Tk Koper
Slovenski finalisti v mešanih dvojicah (z leve) - Matic Podlipnik, Nika Radišič (Proten), Lian Benedejčič (TK Koper) in Rok Komac (Igor Izola)  Foto: Tk Koper

KOPER> Mladi fantje in dekleta so vihteli loparje deset dni in predvsem v zaključnih dvobojih prikazali odlično teniško znanje. Medtem ko so bili gledalci v pričakovanju dekliškega dvoboja, je bil najprej odigran finale med Romunom Stefanom Palosijem in Ukrajincem Georgijem Kravčenkom. Fanta sta odigrala zanimivo tekmo, polno preobratov, na koncu pa je slavil 12-letni Palosi, ki je predvsem v odločilnem tretjem nizu ohranil mirne živce in zmagal s 6:1, 2:6 in 6:4. “Zmaga mi veliko pomeni, saj je turnir v Kopru eden najmočnejših v Evropi. Organizacija je bila na visokem nivoju, prvič sem igral pred televizijskimi kamerami,” je povedal Palosi, čigar vzornik je Roger Federer.

V finalnih dvobojih so nastopali trije primorski igralci

Nato sta na igrišče stopili Rusinja Anastasia Kulikova, članica CSKA iz Moskve in domačinka Lian Benedejčič (Teniški klub Koper). Obe sta se do finala prebili brez izgubljenega niza. Prvi niz je Kulikova začela veliko bolje, Benedejčičeva ni imela nobene možnosti za zmago. V drugem se je izbranka trenerja Alena Ramića zbrala in povedla z 2:1, pri zaostanku 3:4 je imela žogo za izenačenje, vendar Kulikova ni dovolila presenečenja. Z močnimi udarci z osnovne črte je premagala Koprčanko. “Dala sem vse od sebe, vendar je bila danes nasprotnica enostavno boljša,” je povedala Benedejčičeva, ki po tekmi ni bila preveč razočarana.

V igri dvojic se je Benedejčičeva v paru z Anjo Gal Rusinji oddolžila za poraz, saj sta slovenski igralki premagali par Kulikova-Golubovskaya s 6:3, 1:6 10:7. Pri fantih je slavila dvojica Suevich (Hrv)-Hornitschek (Nem). V mešanih dvojicah, ki so posebnost koprskega turnirja, sta slavila Matic Podlipnik (ŽtkMb) in polfinalistka med posameznicami, Koprčanka Nika Radišič (Proten), ki sta v finalu premagala Roka Komaca (Igor Izola) in Lian Benedejčič (TK Koper).

“Letošnji posamični uspeh Benedejčičeve je eden največjih uspehov koprskega mladinskega ženskega tenisa nasploh, saj se je do zdaj na tako pomembnih turnirjih visoko uvrščala le nekdanja članica TK Koper Andreja Klepač, ki je bila leta 2000 celo najboljša evropska igralka do 14 let,” je po koncu tekmovanja povedal Aleksandar Živin, predsednik TK Koper in nekdanji dolgoletni trener Klepačeve, ki bo letos zaigrala v paru z Katarino Srebotnik na olimpijskih igrah v Londonu. “Hvala vsem sponzorjem, ki so podprli organizacijo največjega teniškega dogodka v Sloveniji za mlade do 12 let in verjamemo, da smo njihova pričakovanja uresničili,” je še dodal.

Od 14. do 17. junija bodo koprski teniški delavci organizirali mednarodno prvenstvo za veterane, v začetku septembra pa bo na vrsti junior Slovenia open do 14 let. NR


Najbolj brano