Teniški challenger nič več v Portorožu?

Medtem ko čestitke za odlično izveden turnir Tilia Slovenia Open še naprej prihajajo z vseh strani, organizator, Teniška zveza Slovenije, resno razmišlja, da bi turnir, ki bo naslednje leto še za stopnjo bogatejši, preselil na novo lokacijo.

Kot glavni razlog za selitev turnirja serije challenger direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič navaja slabo sodelovanje z lokalnim gospodarstvom
Kot glavni razlog za selitev turnirja serije challenger direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič navaja slabo sodelovanje z lokalnim gospodarstvom 

PORTOROŽ > Kot glavni razlog za selitev turnirja serije challenger direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič navaja slabo sodelovanje z lokalnim gospodarstvom. Pred leti je zaradi podobnega razloga ugasnil tudi turnir WTA Banke Koper.

“V Portorožu nimamo podpore lokalne skupnosti”

“Za nami je izjemen teden teniških užitkov, ki so jih kronali slovenski igralci, najprej s prihodom v Portorož, na koncu pa še z zmago. A vse na žalost ni tako svetlo, resno razmišljamo, da bi turnir naslednje leto preselili na drugo lokacijo. Vsak organizator si želi, da ima dogodek podporo lokalne skupnosti, tega pa mi žal v Portorožu nimamo. Zato bomo že kmalu začeli pogovore z vsemi potencialnimi prireditelji, saj je v Sloveniji veliko krajev in regij, ki bi z veseljem gostili takšno prireditev,” pravi Krušič.

Čeprav direktor ne želi upreti prsta v nikogar, pa je več ali manj znano, katera so največja podjetja v slovenski Istri. “Razumemo, da je položaj v gospodarstvu sila napet, a tu ne gre le za denar. Veliko lahko stori občina in tudi večja podjetja bi morala spoznati, da imajo lahko korist od takšnega dogodka. V takšnem položaju je prispevek našega generalnega pokrovitelja, zavarovalnice Tilia, še toliko pomembnejši,” je dejal Krušič.

Obetajo se tudi spremembe termina

Krušič pravi, da lahko naslednje leto pride tudi do spremembe termina. Letošnji je bil izbran na podlagi pogovorov s slovenskimi igralci, ki so sami izrazili željo po drugem tednu Wimbledona, podobno pa bo tudi naslednje leto. “Zagotovo je, da bo termin sedmi mesec, vprašanje pa, ali v začetku julija ali na koncu. Hkrati je tudi že dogovorjeno, da se bo nagradni sklad zvišal za eno stopnjo,” dodaja Krušič.

V tej sezoni TZS čaka še ena zahtevna organizacija, dvoboj Davisovega pokal proti Južnoafriški republiki. Tekma bo od 13. do 15. septembra v Ljubljani, na igriščih pri Savskem naselju. Za Slovenijo je zelo pomembna, saj bi ji zmago zagotovila obstanek v prvi evroafriški skupini, ob porazu pa bi jo konec oktobra čakal nov dvoboj za obstanek proti Rusiji.

STA


Najbolj brano