Tanja Žakelj najboljša na dirki v Italiji

Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na mednarodni dirki prve kategorije v italijanskem Alpagu ugnala vso konkurenco, kar je dobra popotnica za članico Unior Tools Teama pred začetkom svetovnega pokala.

Tanja Žakelj je slavila v Italiji Foto: STA
Tanja Žakelj je slavila v Italiji Foto: STA

BELLUNO>Tanja Žakelj je tokrat ugnala Italijanko Evo Lechner, ki je bila od Slovenke boljša pred tednom dni v Montichariju.

Žakljeva je v Alpagu, kraju v bližini Belluna, v preteklosti že slavila, letos pa je bila tu edina slovenska predstavnica. Lechnerjeva se je s slovensko tekmovalko borila na začetku dirke, nato pa je Žakljeva po napaki tekmice v prvem krogu napadla in si privozila zmago.

“Start mi je dobro uspel, že takoj na dolgem startnem vzponu sem bila druga za Evo. Sledila sem njenemu zelo visokemu tempu. Na najvišji točki prvega kroga, tik pred spustom, je naredila napako in padla, kar sem izkoristila in napadla. Razlika se je nato hitro večala, saj nisem popuščala, preostale tri kroge do cilja pa sem držala svoj, prav tako zelo visok ritem,” je dirko ocenila Žakljeva in dodala: “Starta se zato, da se zmaga, danes se je vse izšlo odlično in to je najboljša popotnica za svetovne pokale. Prvi bo že čez 14 dni in motivacija je zdaj še večja. Veseli me, da dobro stopnjujem formo v času pred največjimi dirkami,” je dejala Žakljeva.

STA


Najbolj brano