Takanašijeva še tretjič zmagala, Slovenke solidne

Japonska smučarska skakalka Sara Takanaši nadaljuje svoj zmagoviti niz v tekmah svetovnega pokala, saj je dobila tudi drugo tekmo v Hinterzartnu. Dobro so se odrezale tudi slovenske tekmovalke, še posebno Maja Vtič, ki je zasedla šesto mesto.

Dobro so se odrezale tudi slovenske tekmovalke, še posebno Maja Vtič, ki je zasedla šesto mesto Foto: Tamino Petelinsek
Dobro so se odrezale tudi slovenske tekmovalke, še posebno Maja Vtič, ki je zasedla šesto mesto Foto: Tamino Petelinsek

HINTERZARTEN > Katja Požun je bila deseta, Ema Klinec 12, Eva Logar pa 18. Špela Rogelj (31.) in Urša Bogataj (37.), sicer zmagovalka kvalifikacij, sta izpadli po prvi seriji.

Drugo mesto je v spremenljivih pogojih zasedla Rusinja Irina Avakumova, tretje pa Nemka Carina Vogt. Za Takanašijevo je to tretja zmaga v tretji tekmi in seveda zanesljivo vodi v svetovnem pokalu.

Po prvi seriji si bili tri Slovenke med prvimi desetimi, Maja Vtič je bila sedma, Katja Požun osma, Ema Klinec pa deveta. Vtičeva je tudi zaradi slabših skokov nekaterih za njo pridobila mesto, preostali dve pa sta uvrstitvi poslabšali.

"Današnja tekma je bila vetrovna loterija. Pri dekletih se to še nekoliko bolj pozna, saj so nekoliko bolj občutljiva na vremenske pogoje. Večina skakalk je nastopila v dobrih pogojih, tiste, ki so imele slabe pogoje, pa več niso mogle narediti. Zato tudi nisem razočaran zaradi dosežkov Urše in Špele. Tokrat bomo tudi mi odvrgli plašč slabih razmer. Dekleta niso naredila slabih skokov, razmere pa ne moremo izbirati," je po tekmi razmišljal glavni trener Jože Berčič.

Zadovoljna je bila tudi Vtičeva: "Na današnji tekmi sem naredila nekoliko boljša skoka, zato moram biti zadovoljna. Nisem pa najbolj zadovoljna s pripravljenostjo, saj v skokih vse preveč niham."

Dekleta imajo zdaj krajši premor, saj jih naslednje tekme čakajo 3. in 4. januarja v ruskem Čajkovskem.

STA


Najbolj brano