Svindalu superveleslalom v Val Gardeni, Perko 16.

Tretji superveleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Val Gardeni je prepričljivo dobil Norvežan Aksel Lund Svindal (1:36,95), ki je Italijana Mattea Marsaglio na drugem mestu prehitel za več kot sekundo (+1,07). Od štirih Slovencev na startu se je s 16. mestom (+1,98) izkazal Rok Perko. Ostali Slovenci niso osvojili točk.

Tretji superveleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Val Gardeni je prepričljivo dobil Norvežan Aksel Lund Svindal Foto: Facebook
Tretji superveleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev v italijanski Val Gardeni je prepričljivo dobil Norvežan Aksel Lund Svindal Foto: Facebook

VAL GARDENA>Aksel Lund Svindal je bil prvi favorit tekme. Na prvih dveh superveleslalomskih preizkušnjah je namreč zasedel prvo in drugo mesto, v Val Gardeni pa se je veselil svoje že 19. zmage v svetovnem pokalu.

Norvežan je s skupno 540 točkami utrdil vodstvo v razvrstitvi svetovnega pokala, pred izzivalcema, sicer specialistoma v tehničnih disciplinah, danes 25. Američanom Tedom Ligetyjem (408), in Avstrijcem Marcelom Hirscherjem (380), ki na superveleslalomu ni startal. Na stopničkah, na tretjem mestu, je bil še en Italijan Werner Heel (+1,12). Svindal vodi tudi v superveleslalomskem seštevku (280) pred Italijanoma Marsaglio (209) in Heelom (150).

Na startu so bili štirje Slovenci, ki so vsi imeli startne številke v višje od trideset. Z najboljšim izidom slovenske moške reprezentance v tej sezoni je navdušil 27-letni Tržičan Perko, ki je izenačil svojo najboljšo superveleslalomsko uvrstitev, 16. mesto, ki ga je dosegel lani prav tako v Val Gardeni. Za Perka so to pete superveleslalomske točke. Tržičan je sicer imel precej slabše pogoje kot najboljši, do konca pa ga je prehitel le še en tekmovalec, Italijan Dominic Paris, ki je bil 13. Boštjan Kline (37., +3,23), Andrej Šporn (40., +3,26) in Andrej Jerman (46., +3,55) so ostali brez točk.

Perkova najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu sta sicer dve uvrstitvi na 12. mesto na smukih v Kvitfjellu v letih 2009 in 2010. Perko je sicer blestel v mladinskih selekcijah in veljal za enega obetavnejših tekmovalcev v hitrih disciplinah, ko je na svetovnem mladinskem prvenstvu leta 2005 v Bardonecchii osvojil zlato kolajno v smuku in srebro v superveleslalomu.

V Val Gardeni bo v soboto smuk, v nedeljo pa bo v Alta Badii na sporedu še veleslalom.

STA


Najbolj brano