Svetovni rekord Petriča

Evropsko balinarsko prvenstvo v Pazinu še naprej ponuja veliko veselja slovenskim ljubiteljem balinanja. V kvalifikacijah štafetnega zbijanja sta Anže Petrič in Aleš Borčnik izenačila svetovni rekord, slovenski balinarji pa tudi v vseh preostalih disciplinah ostajajo v igri za najvišja mesta.

Anže Petrič (levo) in Aleš Borčnik sta odlično začela nastope na evropskem prvenstvu v Pazinu Foto: Boštjan Hegler
Anže Petrič (levo) in Aleš Borčnik sta odlično začela nastope na evropskem prvenstvu v Pazinu Foto: Boštjan Hegler

PAZIN> Slovenska dvojica je že z uvodnim nastopom v kvalifikacijah štafetnega zbijanja potrdila optimistične napovedi pred odhodom v Pazin. Vipavec Anže Petrič in Aleš Borčnik sta zadela prvih 29 krogel, večjih napak pa si nista privoščila niti v nadaljevanju petminutnega izbijanja. Vsak sta zgrešila po enkrat, 59 zadetih krogel pa je pomenilo izenačitev svetovnega rekorda. Enak dosežek je 24-letnemu Primorcu in dve leti starejšemu Ljubljančanu uspel že oktobra leta 2010 v klubskem dresu Trio Buzeta, rekordni rezultat pa si delita še s petimi štafetami.

Anže Petrič je v pogovoru za PN zbral vtise po izjemnem dosežku: “Po dveh dneh treningov v Pazinu sem nestrpno pričakoval začetek kvalifikacij. Imela sva odličen občutek in pokazala sva svojo moč. Aleš je že v hitrostnem zbijanju dokazal, da je vrhunski formi. Vseeno pa se dobro zavedava, da rekorden dosežek ne pomeni veliko za končni rezultat. Sva uvrščena v četrtfinale in potrebno bo v podobnem slogu nadaljevati. V vsakem nastopu računava na vsaj 54 točk, kar naju bi pripeljalo zelo visoko.”

Do četrtfinala sta se včeraj z lahkoto prebila tudi Jure Kozjek in Davor Janžič v igri dvojic, enako uspešen je bil Tadej Premru z dvema zmagama v bližanju in zbijanju v krog. Danes bodo na sporedu četrtfinalni boji v štafetnem zbijanju (ob 11. uri), igri posameznikov ter bližanju in zbijanju v krog (oboje ob 14. uri), popoldne pa se bo nadaljevalo tudi tekmovanje v natančnem zbijanju.

Slovenska reprezentanca se je že udomačila v Pazinu, organizacijo pa je pohvalil tudi Petrič: “Z razmerami smo lahko zelo zadovoljni. Organizatorji so odlično pripravili igrišča ter uredili balinarsko dvorano in šotor, kjer prav tako potekajo tekmovanja. Nastope spremljajo številni gledalci, tako da je vzdušje resnično na nivoju.”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano