Svetovni pokal v Münchnu ogrožen zaradi pomanjkanja snega

Paralelni slalom za svetovni pokal, ki je na novega leta dan načrtovan v Münchnu, je zaradi pomanjkanja snega ogrožen.

Tina Maze Foto: STA
Tina Maze Foto: STA

MÜNCHEN > "Za pripravo proge potrebujemo 7000 kubičnih metrov snega," je povedal tekmovalni direktor Fis Günter Hujara ob robu tekme v Val Gardeni. Končna odločitev bo znana v nedeljo, ko bo tudi uradni ogled prizorišča v bavarski prestolnici.

Najboljša alpska smučarka minule zime Tina Maze je na drugem treningu vpisala tretji čas, za najhitrejšo Švicarko Dominique Gisin pa je zaostala le 16 stotink sekunde. Drugi čas drugega treninga je postavila povratnica v karavano Američanka Lindsey Vonn, ki je za Gisinovo zaostala le štiri stotinke.

Bavarci so v težkem položaju, saj v bližini mesta ni zaloge pripravljenega snega. Podoben je bil položaj letos, ko sta se zmage veselila Felix Neureuther in Veronika Velez Zuzulova, Tina Maze pa je osvojila drugo mesto. Prireditelji leos niso vedeli, ali bo proga zaradi visokih temperatur zdržala tekmovanje.

Organizatorji smuka za svetovni pokal alpskih smučark v francoskem Val d'Iseru pa so zaradi spremenljivih vremenskih razmer odpovedali današnji uradni tretji trening na progi Oreiller Killy. Smuk na tem prizorišču je na sporedu v soboto, veleslalom pa v nedeljo.

STA


Najbolj brano