Srebro enako zlatu

Jadralki Tina Mrak in Teja Černe sta na evropskem prvenstvu razreda 470 v Largsu na Škotskem osvojili srebrno odličje, kar je tik pred olimpijskimi igrami lep obet.

Tina Mrak in Teja Černe sta evropski podprvakinji Foto: Marc Turner
Tina Mrak in Teja Černe sta evropski podprvakinji Foto: Marc Turner

LARGS> Prvenstvo stare celine je včeraj dobilo epilog z razglasitvijo najboljših ekip, med katerimi je bila tudi slovenska. Tina Mrak in Teja Černe sta namreč na daljnem Škotskem s sijajno zaključno predstavo prišli do naslova evropskih viceprvakinj in s tretjega napredovali na drugo mesto. S tem sta izenačili najboljši slovenski ženski rezultat v tej disciplini na EP, ki sta ga leta 2003 v francoskem Brestu osvojili Vesna Dekleva Paoli in Klara Maučec.

Izidi 470 ženske - (16 ekip, 13 regat, odbitek najslabše) - 1. Weguelin-Ainsworth (Vbr) 2., 7., 2., 1., 1., 1., 6., 2., 5., 3., (13.), 2., 8. 40 točk, 2. Mrak-Černe (Slo) 3., 1., 1., 4., 2., 7., 3., 3., (10.), 2., 5., 5., 6. 42 točk, 3. Bochmann-Panuschka (Nem) 1., 2., 7., 2., 4., 3., 2., 1., 2., 6., 4., (12.), 10. 44 točk.

Portorožanki sta se v veliki finale uvrstili tretji in imeli pred sklepnim obračunom štiri točke zaostanka za vodilnim parom Weguelin-Ainsworth iz Velike Britanije ter dve za Nemkama Boschmannovo in Panuschkovo na drugem mestu. “Zadnja regata je bila izjemno težka. Odločilno bitko smo vozili po bonaci, močnem toku in refulih od vsepovsod. Skušali sva biti čim bolj zbrani in pazili, da Hrvatici (na četrtem mestu, op.a.) ne bi bili preveč pred nama. Startali sva dobro in tekmici iz Nemčije takoj pustili v ozadju. V glavnem sva se držali Britank in šele po cilju sva dojeli, da sva drugi. Medalje sva zelo veseli. Za naju je, kot bi bila zlata,” sta napeto epizodo s srečnim koncem opisali evropski podprvakinji.

“V glavnem sva se držali Britank in šele po cilju sva dojeli, da sva drugi. Medalje sva zelo veseli. Za naju je kot bi bila zlata.”

Zmagala je domača zasedba Weguelin-Ainsworth v ženski konkurenci ter hrvaška Fantela-Marenić v moški konkurenci.

Za naši olimpijski potnici je bil to zadnji nastop pred olimpijskimi igrami. V domovino se vračata konec tedna, toda najprej se morata zglasiti pri Olimpijskem komiteju Slovenije in šele nato lahko odideta na zabavo, ki jima jo v matičnem klubu Pirat gotovo zavzeto pripravljajo. JANA PINES


Najbolj brano